Kaartverkoop Opera Spanga en MacBeth begonnen

SPANGA - De kaartverkoop voor MacBeth van Opera Spanga is begonnen. De première is op 17 augustus en is te zien vanuit een halfopen tent aan de Spangahoekweg 47 in Spanga. Daarna speelt MacBeth nog op 19, 20, 21, 23, 25, 26 en 27 augustus.

De opera van componist Guiseppe Verdi, naar een verhaal van William Shakespeare, is de eerste van een drieluik voorstellingen dat in 2018 haar apotheose kent. Dan wordt samen met musici uit Valletta - ook Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 - de opera Aïda opgevoerd. Opera Spanga maakt deel uit van het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018. In dat jaar is de opera daarom ook op Malta te bewonderen.

Opera Spanga maakt al meer dan een kwart eeuw (sinds 1989) originele voorstellingen. Opgericht door artistiek leider en regisseur Corina van Eijk wordt in en vanuit Weststellingwerf elk jaar een productie bedacht en uitgevoerd. Vorig jaar was The Electric Flute de opening van het Oranjewoud Festival. In het oog springende producties van Opera Spanga zijn verder Rigoletto (1990), Falstaff (1997) en When Samson Met Delilah, de voorstelling die in 2003 zelfs op Broadway stond.

In 2003 herhaalde Spanga de opera Rigoletto door samen met Omrop Fryslân een film te maken. De opera Carmen, in 2010, werd met het Fries Jeugd Harmonie Orkest in Delfzijl gespeeld. Die coöperatie bleek succesvol want het orkest maakte vanaf dat moment regelmatig deel uit van het Spanga-ensemble.

Over Corina van Eijk, die in haar professionele leven drie operafilms regisseerde en produceerde, schreef de Leeuwarder Courant vorig jaar: ,,Corina van Eijk is niet alleen een naam, het is tevens een merk. Zij en haar team staan garant voor opera's verpakt in verrassende eigenzinnigheid." Een uitgebreide cv van Van Eijk (Toneelacademie Maastricht) staat op deze plek.

Wil je meer weten over Opera Spanga? Klik dan hier.

Informatie over de kaartverkoop staat hier.

Over MacBeth:

MacBeth is dé opera over macht. De werking hiervan wordt in deze opera in al haar waanzin getoond: de ontworteling van een machtig persoon, die in zijn isolement alleen nog maar het gezelschap heeft van zijn eigen wanen. Macht begint niet als een abstractie maar heeft een individueel uitgangspunt. Het wordt vanuit een idee geboren – als veelkoppige monster. Het overwoekert het individu en gaat een geheel eigen en onmenselijk abstract leven lijden. Macht schuwt niks, ook geen bloed en als dat eenmaal vloeit, is de stroom niet meer te stuiten...

Bij de foto: Beeld uit Aïda, in 2018 deel uitmakend van het programma van Culturele Hoofdstad van Europa in Fryslân èn Valletta.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners
Initiators