Koning van het Grasland in première in Grou

GROU - Theaterstuk Koning van het Grasland gaat zaterdag 3 juni in première. Een mobiel theaterstuk, dat door Friesland, Drenthe en Groningen gespeeld wordt in het open veld. De voorstelling is onderdeel van Kening fan 'e Greide, project van LF2018.

Het theaterstuk gaat over de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur. We zien de strijd van de boer die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt, en die van de grutto die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop.

Koning van het Grasland gaat zaterdag 3 juni in Grou in première. Het is helemaal uitverkocht, maar geen zorgen, er komen heel veel voorstellingen aan. Kijk voor alle speeldata en meer info op de website van toneelgroep Jan Vos.

Onderdeel van Kening fan 'e Greide

Het theaterstuk is onderdeel is van Kening fan ‘e Greide. In 2012 gestart als burgerinitiatief en inmiddels een groeiende beweging van burgers, boeren, kunstenaars, wetenschappers, scholen, terreinbeheerders, natuurbeschermers en zuivelondernemers. Waar niet het contrast tussen landbouw en natuur centraal staat, maar de hernieuwde kennismaking. Een aantrekkelijk en betekenisvol programma dat inspireert, aanzet tot denken en daden.

Voor meer informatie over dit project kun je terecht op de website van King of the meadows.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners
Initiators