Meest gespeelde opera aller tijden in de halfopen tent van Spanga

SPANGA - Opera Spanga brengt van 22 juli tot en met 5 augustus 2017 Giuseppe Verdi’s klassieker en meest gespeelde opera aller tijden La Traviata (1853) in het Friese SpangaDe voorstelling is de tweede van Opera Spanga’s Leeuwarden-Fryslân 2018 drieluik, in samenwerking met Filharmonie Noord. Eerder werd Macbeth (2016) opgevoerd, volgend jaar is Aida prominent aanwezig in het programma van LF2018.

Deze La Traviata speelt zich af in de tijd van de verandering in de prostitutie; op de scheidslijn van chique clubs en lugubere afwerkplekken. Een protest tegen de almaar voortwoekerende vrouwenhandel, een aanklacht tegen het gebrek aan beschaving en tegen barbarij. 

De première is 22 juli, de andere voorstellingen zijn op 25, 27, 29 en 31 juli en 2, 4 en 5 augustus.
Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Spangahoekweg 47 te Spanga 8482 KL, Friesland
Meer informatie: julia@operaspanga.nl
Kaartverkoop: www.operaspanga.nl/kaartverkoop

Cast
Op de baritone Marcel van Dieren (Germont, de vader van Alfredo) na, bestaat de cast uit jonge talenten. Van Dieren zong bij Opera Spanga o.a. in Falstaff revisto, Stuyvesant Zero, de operafilms Donna Giovanna en Gianni Schicchi en afgelopen zomer schitterde hij in de titelrol van Macbeth. Violetta wordt gezongen door de Turks Nederlandse Aylin Sezer. Alfredo, haar geliefde, wordt gezongen door de Colombiaan Juan Carlos Echeverry. Hij zong bij Opera Spanga o.a. Don Ottavio in de operafilm Donna Giovanna en Macduff in Macbeth. Merlijn Runia is Flora, Sam Eggenhuizen Barone Douphol, Alexander de Jong Dottor Grenvil. Tjalling Wijnstra dirigeert zijn orkest Filharmonie Noord lyrisch en zo nodig pijnlijk wrang door de partituur heen.

Crew
Artistiek leider Corina van Eijk tekent voor de regie. Zij zorgt voor de typische Opera Spanga signatuur, die trouw aan dit keer Verdi, de rafelige randen maar ook de kwetsbaarheid van de mens toont. Het door de wol geverfde artistieke team, Jolanda Lanslots (decor), Pieter van Rooy (kostuum), Henk Post (licht) en Marjan Boukes (make-up) geven deze voorstelling vorm.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners
Initiators