Nederlands Blazers Ensemble luidt samen met Kening fan ‘e Greide het jaar 2018 in

LEEUWARDEN -  De gemeente Leeuwarden geeft de start van 2018 - het jaar waarin Leeuwarden-Fryslân culturele hoofdstad is van Europa – een extra feestelijk tintje. Naast de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie, dit jaar gehouden op woensdag 3 januari van 18.00 tot 20.00 uur, geeft de gemeente haar inwoners een muzikaal cadeau. Vanaf 20.00 uur luidt het Nederlands Blazers Ensemble samen met burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide het bijzondere jaar in met het bekende Nieuwjaarsconcert, twee dagen ervoor gehouden in het Concertgebouw te Amsterdam.

Vanwege de gemeentelijke herindeling met Leeuwarderadeel en een deel van Littenseradiel zocht de nieuwe gemeente Leeuwarden naar een bijzondere opening van het culturele hoofdstad jaar. Als programmaonderdeel van LF2018 werkte Kening fan ‘e Greide al samen met het Nederlands Blazers Ensemble aan een speciale editie van het Nieuwjaarsconcert. In navolging van het Concertgebouw in Amsterdam is het populaire, nu al uitverkochte concert (met zo’n 6.000 bezoekers) ook op 3 januari in Stadsschouwburg De Harmonie te bewonderen. Daarmee viert de grutto - die een rol speelt in de voorstelling en ons verbindt met de rest van de wereld - zijn thuiskomst na een lange trektocht vanuit Afrika en Zuid-Europa naar de achtertuin van Leeuwarden. En komt hij aan in de culturele hoofdstad van Europa in 2018: Leeuwarden-Fryslân.

Lang zullen we ronddraaien
Het Nieuwjaarsconcert van het NBE is al jaren een garantie voor ontroering en verrassing. Maar de editie van 2018 belooft extra speciaal te worden: Dit jaar is het thema van het Nieuwjaarsconcert: Lang zullen we ronddraaien! Een thema met een duidelijke boodschap, namelijk dat we er met z’n allen voor moeten zorgen dat de aarde vitaal, divers en gezond blijft: voor iedereen. Een boodschap die ook Kening fan ‘e Greide al jaren uitdraagt, onder meer via de geboren verhalenverteller, de grutto. Tijdens het concert brengen musici, waaronder slagwerker Sytze Pruiksma van Kening fan ‘e Greide, een ode aan de diversiteit van het Europese landschap én de grutto. Tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 staat de grutto in de spotlights in tal van culturele en educatie programma’s en centraal het Natuurmuseum Fryslân tijdens het Grote Grutto Theater. Meer informatie lees je hier.

Live uitzending via NPO2
Het Nieuwjaarsconcert is een coproductie van het NBE en BNNVARA, dit jaar dus in samenwerking met Kening fan ’e Greide dat op zijn beurt deel uitmaakt van het hoofprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018. Het Nieuwjaarsconcert wordt op 1 januari ’s avonds om 19:00 uur live door BNNVARA uitgezonden op televisie (NPO2). Meer informatie vind je hier.

Kaarten Leeuwarden
De receptie vindt plaats in de foyer van De Harmonie, het concert in de Aegonzaal. Receptie en concert zijn beide gratis. Om het Nieuwjaarsconcert bij te wonen, is opgave vooraf verplicht. De kaarten zijn vanaf maandag 11 december tot en met vrijdag 15 december uitsluitend bij De Harmonie telefonisch (058-233 0 233) of aan de kassa te reserveren voor inwoners van de (nieuwe) gemeente Leeuwarden. Daarna kan iedereen kaarten bestellen. Vol = vol.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators