Strand van Schiermonnikoog staat open voor vragen LF2018

Schiermonnikoog heeft als eerste Waddeneiland een eigen LF2018-infopunt. En wat voor één! Eilanders en toeristen met vragen over Culturele Hoofdstad van Europa 2018 kunnen hiervoor namelijk terecht op het strand. Het infopunt in wordt bemand door regio-ambassadrice Garda Meerdink en haar collega's. In de winter wijkt de informatievoorziening uit naar de Langestreek 100.

Het LF2018-infopunt is afgelopen week geopend door cultuurwethouder Ger Heeringa. Een regionaal LF2018-infopunt is bedoeld om bezoekers en inwoners in contact te brengen met een regio-ambassadeur. Die informeert over de projecten en de ontwikkelingen binnen Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa.

Op deze manier wordt informatie direct uit de regio gehaald en niet alleen meer via De Blokhuispoort in Leeuwarden. Het ontmoetings- en infopunt is een initiatief van Garda Meerdink. ,,Al jaren was ik enthousiast en daardoor erg betrokken bij LF2018. Met 34 andere enthousiaste vrijwilligers zijn we in januari 2017 gevraagd om regio-ambassadeur te worden voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Het verhaal moest ook de stad uit en de dorpen in."Provinciaal zijn er grote projecten, maar ook veel dorpen hebben activiteiten. Ook op Schiermonnikoog lopen diverse projecten of staan projecten in de startblokken.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners
Initiators