Durf te dromen. Durf te doen. Durf anders te zijn. Toon lef door te werken aan het Fryslân van de toekomst zoals jij wilt dat het is. Dat is waar Leeuwarden-Fryslân 2018 om draait. Het zijn onze thema’s en zij vormen de ruggengraat van ons verhaal. Een verhaal van welkom heten, nieuwe opties onderzoeken en verbinding maken met werelden die je nog niet kende. Een verhaal van samen bouwen aan een omgeving die een stukje beter is dan nu en gister. Ook na 2018. Wij geloven dat het kan en ons programma (dat bestaat uit ruim 50 grote events en honderden mienskips-initiatieven) vormt het bewijs. 

Durf te dromen

Onze ambities zijn eigenzinnig en grenzeloos. Geen kanaal is ons te diep en geen terp te hoog. Leeuwarden-Fryslan 2018 droomt met het programma grensoverschrijdend. Met opgeheven hoofd en uitgestoken hand tonen we ons namens Nederland aan de rest van de wereld. Grote daden worden geboren uit kleine initiatieven en wie jong van geest is, staat sterk voor de toekomst. Die is namelijk maakbaar – dat bewijst ons programma. Trouwens, geen van onze programmaonderdelen is van het benauwde. Met historische kinderen als Mata Hari en Escher, en events als 11Fountains en Look@Me, tonen we de wereld dat Fryslân nooit bang is geweest om zichzelf te vernieuwen, en dat we nog groter durven te dromen in 2018.

Durf te doen

Door op te komen voor de Fryske erfenis, het landschap en de noordelijke manier van leven, wil Leeuwarden-Fryslân 2018 bouwen aan een omgeving die we kunnen doorgeven. Want onze provincie is niet alleen mooi, maar ook divers, toegankelijk en uniek. Dat willen we bewaren en bewaken door met lef, kunst en cultuur oude gesprekken op gang te brengen en nieuwe inzichten te vinden. We maken ons hard voor biodiversiteit en tonen het belang ervan. Zo maken we van onze weilanden weer levendige velden, van de Waddenkust een openluchtmuseum vol kunst, van water nieuwe energie en van vreemde werelden nieuw gevonden vrienden. Daar is lef voor nodig. Want wie bang is voor een nat pak, komt nooit over de sloot.

Durf anders te zijn

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je kreeg. In 2018 laat Fryslân daarom zien dat het daadwerkelijk anders kan. Want hoe sterk en vertrouwd we ons voelen in ons Frysk-zijn, de tijd dat we onze blik naar binnen konden richten is voorbij, en wat ons lief is, moeten we delen.  Leeuwarden-Fryslân 2018 gaat dan ook over elkaar vinden terwijl de wereld zich razendsnel om ons heen ontwikkelt. Het gaat over een eigenwijze en betrokken mienksip met oog voor elkaars ideeën, mogelijkheden en uitdagingen. Juist als het vreemd is, is het goed, want wat van ver komt is best wel lekker. Denk dus groot, denk anders: reuzen in de stad, theater in de kassen, kunst in niemandsland. We geven onze fantasie de ruimte, en onze ruimte aan de fantasie.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators