4 tips voor de laatste week van de ReOpening

De allerlaatste week van de ReOpening is aangebroken. Nog één week laten we zien wat we in Leeuwarden en Fryslân kunnen. Een treurig einde wordt het allesbehalve; want óns einde is juist een begin. Met een bomvol programma hebben we genoeg voor iedereen. Wat te denken van het Media Art Festival, Explore the North of Dorp Europa? Een absolute aanrader is het Slotfeest op zondag 25 november. Kom jij samen met ons dit prachtige jaar afsluiten? 

Het Media Art Festival is hét evenement van het Noorden voor jonge, internationale mediakunst. Van 15 november tot en met 2 december kun je je zintuigen in alle opzichten laten prikkelen met een pop-up expositie van 12 jonge talenten en internationale kunstenaars, de ‘Young Masters’, studerende of net afgestudeerd aan gerenommeerde Europese kunstacademies. Indrukwekkende installaties waarbij moderne technologie, informatica en robotica zich vertalen naar ongekende artistieke expressies. Daarnaast is er een verrijkend randprogramma met performances, lezingen en films onder het thema LinkedUp - Communicatie en Verbinding, over de impact van technologie op hoe we samenleven en communiceren.

Podiumkunst op nieuwe locaties, Leeuwarden (her)ontdekken, artiesten van ver weg die samen met kunstenaars van hier nieuw werk maken; dat zijn de hoofdingrediënten van Explore the North. Het festival vraagt makers én publiek een sprong in het diepe te wagen en een stap buiten hun comfortzone te zetten. Luister naar een schrijver die je nog niet kent op een locatie die je voorheen nooit was opgevallen. Loop de Leeuwarder kou in en geniet tien minuten later van een intiem concert in een kerk waar je nog nooit was geweest.

Tryater is het eigenzinnige, professionele theatergezelschap van Friesland. Boeiend theater waarbij de theatrale vertaalslag wordt gemaakt van globale vraagstukken naar de eigen belevingswereld. In de intieme setting van Friese huiskamers en op locatie bij grote bedrijven speelt Tryater Dorp Europa: een dynamische, sprookjesachtige voorstelling over de zoektocht naar waar je je thuis voelt.

Nog één keer samen terugkijken op 2018. Op de slotavond van de ReOpening, zondag 25 november, ben je van harte welkom op het Oldehoofsterkerkhof. In Leeuwarden staan we nog één keer met z'n allen stil bij dit prachtige Culturele Hoofdstadjaar met een feestelijke talkshow, delen we stamppot, glühwein en sûkerbôle uit én beleeft onze aftermovie haar wereldpremière op de Oldehove.

ReOpening

Agenda

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators