Al 24.000 kaarten voor Eschertentoonstelling verkocht

Vanaf 28 april 2018 presenteert het Fries Museum de grootschalige tentoonstelling Escher op reis. Circa tachtig originele prenten komen naar Leeuwarden, de geboortestad van M.C. Escher, die dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa is. Met ruim 24.000 verkochte kaarten in twee maanden tijd is de voorverkoop vliegend van start gegaan. De tentoonstelling volgt de artistieke ontwikkeling van een technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar en is te zien tot en met 28 oktober 2018.

Escher op reis maakt de ontwikkeling van M.C. Escher als beeldend kunstenaar voelbaar. Een belangrijke rol is weggelegd voor de invloed van de locaties waar hij tijdens zijn leven verbleef. Van het grauwe platte Nederland van de jaren tien van de twintigste eeuw tot de zon en de bergen van de Méditerranée. Aan de hand van circa tachtig originele werken, aangevuld met brieven, tekeningen, fotomateriaal en persoonlijke voorwerpen, treden bezoekers in de voetsporen van M.C. Escher. Het innovatieve tentoonstellingsontwerp versterkt de beleving van Eschers leven en werk.

2018 = Escher in het fries museum

In 2018 staat Leeuwarden in het teken van M.C. Escher. Naast een grote tentoonstelling van zijn werk, presenteert het Fries Museum nog het hele jaar de tentoonstelling Phantom Limb: art beyond Escher. In deze tentoonstelling worden indrukwekkende installaties van hedendaagse (inter)nationale kunstenaars gepresenteerd die de bezoeker op het verkeerde been zetten en een wereld scheppen waarin niets is wat het lijkt. De objectieve waarneming van de werkelijkheid wordt in twijfel getrokken, net zoals M.C. Escher dat deed. Bovendien organiseert het museum onder de noemer Planeet Escher het gehele jaar projecten in de provincie om uiteenlopende groepen binnen de mienskip samen te brengen met M.C. Escher als bindende factor.

De tentoonstelling ‘Escher op reis’ wordt mede mogelijk gemaakt door Aegon, Provinsje Fryslân, de BankGiro Loterij, het Mondriaan Fonds, het Blockbusterfonds, de Gemeente Leeuwarden, St. Anthony Gasthuis, Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018, De Haan Advocaten & Notarissen en ING.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas, de BankGiro Loterij en Aegon. 

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators