Bedrijvigheid met blik op de toekomst

Niet alleen in de binnenstad van Leeuwarden bruist het van de leuke winkeltjes en enthousiaste ondernemers. Winkelgebied de Schrans/Verlengde Schrans biedt alles wat je nodig hebt. ,,De meeste ondernemers zijn kleine zelfstandigen, vaak al generaties lang. Ook zijn er filialen van grote landelijke ketens en verschillende dienstverleners gevestigd in het winkelgebied. Voor ieder wat wils dus”, zegt Thera Postma, penningmeester van Winkeliersvereniging Schrans/Verlengde Schrans.

,,De winkeliersvereniging bestaat al sinds 1970 onafgebroken en wordt vertegenwoordigd door een actief bestuur. Het mienskip-gevoel dat nu heerst tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 willen we op de Schrans/Verlengde Schrans proberen vast te houden en daarom denken we graag mee aan de toekomst: de Legacy.” Samen met winkeliers en ondernemers die geen lid zijn vormt de winkeliersvereniging toch een eenheid. Zo wapperen de Culturele Hoofdstadvlaggen trots aan de gevels en staan er in het winkelgebied grote blauwe houten beelden, de zogeheten ‘Blue Shoppers’ waar het winkelend publiek selfies mee kunnen nemen.  ,,Daarnaast organiseren we verschillende winacties waarbij kaarten voor verschillende evenementen van Culturele Hoofdstad gewonnen kunnen worden. Zo kun je binnenkort weer kaartjes voor De Stormruiter winnen”, legt Postma uit.

Goede buren
De vooruitstrevende blik die het winkelgebied kenmerkt is ook aanwezig bij de WaterCampus, dat dichtbij de Schrans/Verlengde Schrans gevestigd is. Postma is blij dat de internationale instelling in de wijk ligt. ,,Ik heb het prachtige gebouw van Wetsus verschillende keren bezocht tijdens bijeenkomsten. Er vindt van alles plaats op de gehele campus, het is wereldberoemd op het gebied van watertechnologie, alleen hebben veel buitenstaanders daar geen weet van. Daarom is het goed dat de WaterCampus Experience Day georganiseerd wordt”, aldus Postma. ,,Een bredere bekendheid is voor ieder bedrijf wenselijk, vooral bij een bedrijf dat zo innovatief is. Het is erg leerzaam en zeker een bezoek waard.”

 

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators