Bemachtig de laatste kaarten voor Yiddish Waves

Muziek uit alle windstreken zo in de woonkamer, workshops zingen en schrijven én lekker eten. Tijdens het Yiddish Waves Festival ervaar je ultieme gastvrijheid voor jong en oud. Welkom thuis.

Binnen de veilige muren van de Westerkerk komen Joodse, Arabische en Europese musici bij elkaar. Artiesten als Lucette van den Berg, Anass Habib, Modar Salameh en Gregor Schaefer trappen donderdagavond 1 maart het festival af met de Karavanserai. Zij doorbreken grenzen en vervlechten Jiddische, Arabische Andalusische en Syrische muziek tot een nieuw en magisch geheel. Karavanserai verwijst naar de veilige overnachtingsplek voor reizigers verspreid over de Balkan, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Jiddische borderland bandistas
Vrijdagavond verovert onder andere de Duitse band Daniel Kahn & The Painted Bird het podium. Deze radicale jiddische borderland bandistas met punkattitude laten zien dat Jiddische muziek helemaal van deze tijd is. Dankzij de scherpe teksten met actuele thema’s herkent iedereen zich erin. Ze laten ongetwijfeld nummers horen van hun nieuwe album The Butcher’s Share, dat afgelopen najaar uitkwam. Geloof ons, hier moet je bij zijn.

Ook vanuit Duitsland komt Andrea Pancur naar Leeuwarden. De winnaar van de Duitse Wereldmuziekprijs combineert in haar show Alpen Klezmer Hebreeuwse melodieën met Joodse en Italiaanse pesachliederen die samenvloeien met Beierse Ballads. Een unieke mengelmoes van klanken die ongekend goed samengaan.

Ben je helemaal mesjogge?!
Zaterdag 3 maart is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Trek je jas uit en doe mee. Je bent notabene niet thuis zonder er zelf deel van uit te maken. ‘s Morgens kunnen kinderen Jiddisch leren zingen. Polina Shepherd neemt je mee naar haar jeugd. Na het eten van borsht en het drinken van zelfgemaakte wijn werden er liederen gezongen. Iedereen deed mee. Wist je dat de Nederlandse taal eigenlijk al vol Jiddische woorden zit? Denk aan mesjogge, gabber of kapsones. Het leukste: zondagmiddag ga je met zijn allen optreden in de Westerkerk. Wees niet gevreesd: de Amsterdam Shtetl Band gaat jullie begeleiden. Zij staan bekend om hun aanstekelijke muziek die ervoor zorgt dat je automatisch mee gaat doen.

Huiskamerconcerten
Zaterdagmiddag staat in het teken van huiskamerconcerten in het oude Joodse stadsgedeelte van Leeuwarden. Ervaar Jiddische muziek in zeer intieme setting en leer tegelijkertijd de geschiedenis van het Joodse stadsgedeelte kennen.

Dit is slechts een greep uit een weekend vol muziek, workshops en andere evenementen. Op het Yiddish Waves Festival komen feesten uit alle windstreken bij elkaar om te laten zien dat feesten geen grenzen kent.

Tickets en info
Bekijk het hele programma en boek tickets op http://yiddishwaves.nl/festivalprogramma/. Je kunt hier tickets voor zowel hele dagen als losse concerten kopen.

Let op! Tickets voor de huiskamerconcerten met de tour zijn al uitverkocht. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent voor overige tickets.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators