​Businessclub Grou wil activiteiten Gabe Skroar zichtbaarder maken

GROU - Ruim 120 leden telt Businessclub Grou. ,,Als ondernemers willen wij Leeuwarden-Fryslân 2018 graag zichtbaar maken. Daarom sponsoren wij de culturele activiteiten van ‘stichting Gabe Skroar’. Ook brainstormen we hoe we LF2018 als ondernemers samen voor het voetlicht kunnen brengen”, vertelt bestuurslid Joke Broekens. ,,Verbindende karakter van Grou spreekt ons enorm aan”

,,De gebroeders Halbertsma keken over grenzen, een groot goed dat ze Grou hebben meegegeven”, vindt Broekens. ,,Verbinding is ook voor ons het kernwoord. ”Als we in Grou iets doen, dan pakken we het met zijn allen op en maken we er een succes van.”

Gabe Skroar krijgt een gezicht

Joost en Eeltje Halbertsma uit Grou schreven in 1822 het populaire verhalenboek ‘de Lapekoer fan Gabe Skroar’. Bijzonder, omdat in die tijd helemaal geen volksverhalen in het Fries werden opgetekend. ,,Spesjaal foar LF2018 hat keunstner Hendrik Elings de fiktive persoan Gabe Skroar in gesicht jûn,” vertellen Eddy en Aukje.

Verder zullen bijzondere verhalen van Gabe Skroar in een nieuw jasje worden gestoken in een speciale uitgave, Lapekoer 2.0. Ieder gezin in Grou ontvangt een exemplaar om zo de band tussen de Halbertsma’s en Grou te laten zien.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators