De onbekende megaster en Anneke over Rients

De derde donderdag van de maand nadert: morgen (21 september) is in Neushoorn het maandelijkse 2018 Café. Met een programma dat wat ons betreft staat als een huis. Je bent van harte welkom om vanaf 17.00 uur uur langs te komen. Zoals altijd krijg je het eerste drankje van ons.

We kijken vooruit op de programmapresentatie van 3 oktober aanstaande en het culturele hoofdstadjaar dat over een paar maanden in volle hevigheid losbarst. En we kijken terug. Met zangeres Anneke Douma - van inderdaad Ut Woanskip - wordt het leven en werk van de onlangs overleden Rients Gratama besproken. 

En hoe is het met de piemelfontein van theatergroep De Paupers? De Workumers zijn van de partij en nemen de maquette van de veelbesproken 'twaalfde 11Fountains' mee. Met de festivals Psy-Fi, Into The Grave/Cityrock en Glemmer Beach kijken we terug op het afgelopen jaar en blikken we vooruit naar de XL-edities die ze in 2018 gaan neerzetten.

Ook op het podium: het bijzondere dubbelleven van Carlos Hogendorp. Meestal een relatief onbekende stadswacht in Leeuwarden, maar in geboorteland Brazilië een gevierd popster. Carlos scoort er zelfs hit na hit. Over hoe hij zijn stad én Culturele Hoofdstad van Europa 2018 in het land van de samba promoot...

De provincie Fryslân reikt de Iepen Mienskips Fonds Bonussen uit aan mienskipsprojecten die een extra steun in de rug verdienen.

Special guest is... Nico Dijkshoorn. Auteur, DWDD-dichter, columnist, muzikant en bij alles wat hij doet: zo scherp als een mes. In Neushoorn vertelt de voormalig medewerker van de bibliotheek in Amstelveen aan het slot van het café over zijn band met Leeuwarden en Fryslân. En natuurlijk gaat hij optreden.

De toegang is zoals altijd gratis. 

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators