Extra voorstellingen De Stormruiter

De Stormruiter

Er komen extra voorstellingen van De Stormruiter. In september en oktober wordt het muziektheaterspektakel nog zeven keer extra opgevoerd. De vijftien aanvankelijk geprogrammeerde voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht. De kaartverkoop voor de extra voorstellingen start maandagmorgen 5 februari om 11.00 uur. Kaartverkoop is uitsluitend online mogelijk via www.destormruiter.nl.

De Stormruiter

De Stormruiter is een van de grootste van honderden producties binnen het programma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en vindt plaats in september en oktober dit jaar in het WTC Expo in Leeuwarden. De kaartverkoop raakte de afgelopen weken in een stroomversnelling. Afgelopen dinsdag werden de laatste van de 65.000 beschikbare kaarten verkocht. Met de extra voorstellingen, komt het aantal kaarten voor De Stormruiter op 100.000 uit.

De afgelopen dagen is achter de schermen druk overlegd over de mogelijkheid om extra voorstellingen  aan te bieden. Een uitloop van de productie is niet mogelijk. ,,De Stormruiter is altijd gepresenteerd als een éénmalige topproductie die niet verlengd wordt”, aldus regisseur Jos Thie. ,,Binnen het speelschema zat nog ruimte, die hebben we nu benut. Maar om de hoge kwaliteit van de voorstelling te kunnen garanderen, is dit het maximaal haalbare aantal voorstellingen.”

Start kaartverkoop

Maandagmorgen om 11.00 uur worden de kaarten voor zeven nieuwe voorstellingen beschikbaar gesteld: woensdag 19, zondag 23 en zondag 30 september (matinee-voorstelling), donderdag 4, vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober.

Het verhaal

De Stormruiter is een epische vertelling over de eeuwige strijd van de mens tegen het water en het ontstaan van het Friese paardenras. Het script is gebaseerd op de negentiende eeuwse novelle ‘Der Schimmelreiter’ van Theodor Storm, een klassieker uit de Duitse literatuur. De Stormruiter vertelt het dramatische levensverhaal van de eigenzinnige dijkgraaf Hauke Haien, die maar één doel voor ogen heeft: een dijk bouwen die de eeuwen trotseert.

Met maar liefst 100 Friese paarden, een topcast met onder anderen Jelle de Jong, Annemaaike Bakker, muziek van de Wëreldbänd, honderden toneelspelers en koorleden uit Friesland en van daarbuiten, is De Stormruiter een absoluut hoogtepunt in het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators