Fanzine over de ziel van Leeuwarden

Van 29 oktober t/m 16 november werken acht kunstenaars aan een magazine voor fans van Leeuwarden. Het resultaat is te zien in een tentoonstelling van 17 november t/m 8 december in Kunstruimte H47.

Fanzine, De genius van Leeuwarden
Acht kunstenaars zijn op zoek naar de genius loci, de ziel van Leeuwarden. Op uitnodiging van kunstinitiatief Voorheen De Gemeente maken zij een full-color fanzine, waarin elke kunstenaar in acht pagina’s de geest van Leeuwarden verbeeldt. In de drie weken van hun verblijf in de culturele hoofdstad van Europa onderzoeken zij aan de hand van ontmoetingen en excursies de aantrekkingskracht van de stad. Waarom wonen mensen graag hier en niet 30 kilometer verderop? What is the magic in the air? Van hun indrukken doen zij beeldend verslag in deze eenmalige exclusieve oplage. De fanzine wordt gedrukt op de gloednieuwe RISO-printer in het Grafisch Atelier Friesland. Een omvangrijk magazine over de ziel van Leeuwarden met 64 pagina’s sprankelende RISO-kleuren. De fanzine kan nu al worden besteld via www.fanzine.frl.

Kunstenaars
Het fanzine project is een samenwerking tussen vier Nederlandse en vier Cypriotische kunstenaars.
De deelnemende kunstenaars zijn Anuli Croon (NL), B.C. Epker (NL), Tatiana Ferahian (AM/CY), Eiko Ishizawa (JP/NL), Chiaki Kamikawa (JP/CY), Maria Loizidou (CY), Anastasia Mina (CY/UK) en Aafke Ytsma (NL). Op 31 oktober a.s. om 19:30 uur geven zij toelichting op hun werk bij VHDG aan de Haniasteeg 47 te Leeuwarden. Toegang is gratis. Tijdens de productie van de fanzine in het Grafisch Atelier Friesland zijn bezoekers welkom om te komen kijken. Tevens is er de mogelijkheid om de kunstenaars te interviewen.

Tentoonstelling en boekpresentatie Fanzine, Genius van Leeuwarden
Het resultaat is te zien in een tentoonstelling in Kunstruimte H47 van 17 november t/m 8 december. 
De opening zal worden verricht door Z.E. de heer Elpidoforos A. Economou, ambassadeur van de Republiek Cyprus en Sjoerd Feitsma, wethouder en 1e loco-burgemeester van de gemeente Leeuwarden. De ambassade sponsort wijn uit Cyprus en hapjes.

Kunstinitiatief Voorheen De Gemeente (VHDG) is hèt platform voor actuele kunst in Leeuwarden met een artist-in-residency, tentoonstellingsruimte en beeldende kunst projecten in stad en provincie. Het programma van Stichting VHDG is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en de Gemeente Leeuwarden. Het fanzine project ontvangt extra steun van de Gemeente Leeuwarden, EU-Japan Fest Japan Committee, Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa; Hotel Café 't Anker, P.W. Janssen's Friesche Stichting en Embassy of the Republic of Cyprus to the Kingdom of the Netherlands.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators