Haal nu de leukste kaart van Leeuwarden

De leukste kaart van Leeuwarden is 10 februari gelanceerd, en hij is ook nog eens gratis. Op de USE-IT kaart, zoals deze heet, staat alles wat je als toerist of nieuwe student wilt weten over de stad.

USE-IT kaarten zijn no-nonsense, niet commercieel, gemaakt door lokale jongeren en bovendien gratis. Niemand betaald om op deze kaart te komen, het zijn plekken aangewezen door locals als een toffe, rare of fijne plek om heen te gaan. Daarnaast word je op een luchtige manier meegenomen door de geschiedenis van de stad en het doen en laten van de locals. In heel Europa zijn er zo’n veertig andere steden met een USE-IT Kaart. Dankzij student Dieuwertje Slijkerman is Leeuwarden nu ook opgenomen in dit Europese netwerk.

Het idee
De Leeuwarder student kwam een aantal jaar geleden op een reis door Europa in aanraking met de USE-IT kaart. ,,Met de kaart in mijn hand heb ik de meeste toeristenplaatsen ontweken en ben ik op plekken terechtgekomen waar sommige locals niet eens van af wisten. Het verbaasde mij dat er nog niet zo’n kaart van Leeuwarden was.” Dat was zo’n anderhalf jaar geleden.

Ondertussen werden de ideeën verder uitgewerkt, werden er geldschieters gevonden en werd er een team samengesteld. Marjolein Pas (bloemkolie) verzorgde illustraties voor de kaart, Henk Leutscher (A Guide to Leeuwarden) hielp mee met het schrijven van teksten en Rixt van der Linde en Job Oosterhof hebben dit allemaal in een mooi design gestopt.

Haal hem op
USE-IT Leeuwarden is nu op verschillende plekken gratis op te halen in de stad. Daarnaast is er ook nog een digitale versie op de website www.use-it.travel en is er een gratis app. De organisatie is geheel zonder winstoogmerk en hangt dan ook helemaal af van donaties en sponsoren. Wil je het netwerk steunen? Ga dan naar de website om een donatie te doen.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators