IepenUP Live beroert en ontroert met Love Me Gender

IepenUP Live staat op woensdag 14 maart volledig in het teken van de ‘gedrags- en identiteitsaspecten van sekse, ter onderscheiding van lichamelijke en biologische aspecten’. Pardon? We hebben het over gender. Love Me Gender toont drie mini-voorstellingen die aan het denken zetten, ontroeren, shockeren en aan het lachen maken. In Neushoorn, vanaf 19.30 uur. Zoals altijd verzorgt Omrop Fryslân de live-stream.

Allereerst is het podium voor theatermaker Igor Vrebac. Deze Bosnisch-Nederlandse headliner biedt zijn publiek met de Træns een uitdagende voorstelling. Muziek en beweging worden dankzij twee sensuele performers en componist Tonny Nobel tot in perfectie uitgevoerd. Het is bijzonder dat Vrebac, die in 2016 debuteerde met het prijswinnende Macho Macho, zijn voorstelling in deze intieme setting en derhalve niet in een theater speelt. Komt dat dus zien! 

Daarna de Naakte Waarheid; een spin off van de online serie The Naked Truth waarbij de transgenders (de Transketeers) op de bühne kijkersvragen beantwoorden. Tijdens deze live quiz vraagt het publiek ze letterlijk het hemd van het lijf. Stel alle vragen die je een transgender ooit wilde stellen, maar eerder niet durfde. 

De stand-up-comedians van Comedy Kitchen besluiten het theatrale deel met een volledig vrouwelijke line up. Opdat de diversiteit aan vrouwelijk comedy- en cabarettalent aan een zo breed mogelijk publiek wordt gepresenteerd. Soula Notos en Dian Liesker treden beiden tien minuten op.

De avond eindigt met een voorgelezen van column van Lisa Peters: journalist en genderspecialist. Ze schrijft over vrouwen, mannen en iedereen ertussenin. Dat doet ze voor onder meer De Correspondent, de Volkskrant, Het Parool, Knack, Psychologie Magazine en OneWorld.

IepenUP is een multidisciplinair programma rondom actuele vraagstukken. Over hoe we samenleven in een wereld die verandert. IepenUP live komt tot stand in samenwerking met Omrop Fryslân, Tresoar en Neushoorn Café en is onderdeel van Leeuwarden-Fryslan Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators