Jeugdcultuurfonds Friesland wil dankzij LF2018 ‘verdubbelen’

Kinderen moeten veel actiever betrokken worden bij culturele evenementen. Om dat te realiseren zijn het Jeugdcultuurfonds Friesland en Leeuwarden-Fryslân 2018 een samenwerking aangegaan. Het partnerschap moet leiden naar een grotere deelname en interesse voor kunst en cultuur onder jeugd. ,,Van museumbezoek tot muziekles: ieder kind heeft recht op een flinke portie cultuur.” 

Het Jeugdcultuurfonds Friesland helpt kinderen (4 tot 18 jaar) die willen dansen, muziek maken of toneelspelen maar dat niet kunnen, omdat het hen thuis eenvoudigweg aan financiële middelen ontbreekt. Per kind stelt het fonds jaarlijks een bedrag van 450 euro beschikbaar; bijvoorbeeld te besteden aan de contributie, instrument of een nieuw balletpakje.

Tjeerd van Bekkum (CEO Leeuwarden-Fryslân 2018) en Henk Buith (voorzitter Jeugdcultuurfonds Friesland) zetten beiden hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. Die moet leiden tot meer bekendheid van het fonds onder met name de doelgroep. ,,We zijn straks zichtbaar bij verschillende evenementen van LF2018 die op kinderen en jongeren gericht zijn”, zegt Henk Buith. Te denken valt aan projecten als Adje Lambertsz, Look@Me en At the Watergate.

Die zichtbaarheid - het bekender maken van het Jeugdcultuurfonds - dient een belangrijk doel, zegt Buith: ,,In 2017 maakten 500 kinderen gebruik van ons fonds. Dat aantal willen we in 2018 verdubbelen.” Tjeerd van Bekkum: ,,Kunst en cultuur moeten voor ieder kind bereikbaar worden, ook in de jaren na 2018. Hiermee wordt het beste uit het kind gehaald en kan zijn of haar talent een kans krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen hierdoor gelukkiger en zelfbewuster worden.”

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators