(Klein)kinderen gratis naar musea in voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie organiseert Museumfederatie Fryslân samen met Friese musea en archieven voor de zeventiende keer ‘Help pake en beppe de vakantie door!’. Vanaf dinsdag 27 februari tot en met vrijdag 2 maart 2018 worden leuke en leerzame activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kinderen tot en met twaalf jaar krijgen gratis toegang op vertoon van hun pake, beppe of een andere volwassene. Thema dit jaar is ‘Typisch Fries’.              

‘Help pake en beppe de vakantie door!’ speelt in op het feit dat kinderen in vakanties vaak bij hun grootouders logeren. Voor pakes en beppes is het soms lastig een leuke activiteit te bedenken met hun kleinkinderen. De activiteitenweek biedt uitkomst met een ruim aanbod aan activiteiten dat zowel leuk en leerzaam is voor kinderen als volwassenen. De officiële aftrap van de week is maandag 26 februari bij openluchtmuseum en themapark De Spitkeet in Harkema.

Typisch Fries
Het thema van dit jaar is ‘Typisch Fries’. Wat maakt Friesland bijzonder? Waarom zijn Friezen zo trots, maar ook koppig en standvastig? Wat heeft ons gevormd en vooral: wat betekent de Friese taal voor Friezen? Het zijn vragen die aan de orde komen tijdens de activiteiten.

                   ‘Help pake en beppe de vakantie door!’ wordt langzaam maar zeker een ware Friese traditie. Ieder jaar geniet de activiteitenweek veel belangstelling van kinderen en volwassenen. ,,De week sluit heel mooi aan bij de interesses van zowel kinderen als volwassenen”, zegt Lisette Zwerver van Museumfederatie Fryslân. ,,Er is voor ieder wat wils. De activiteiten zijn toegespitst op kinderen, maar ook voor pake en beppe of heit en mem zijn ze leuk. Daarnaast zijn de vaste collecties en activiteiten van de musea natuurlijk óók de moeite waard.”

Deelnemers
Een overzicht van alle deelnemende instellingen is te vinden op www.museum.frl/pakebeppe.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators