Laat je verrassen op het Greidhoek' festival

Voor het zevende achtereenvolgende jaar wordt midden in De Greidhoeke, op het prachtige zwembadterrein van Wommels, een intiem en origineel festival gehouden; Het Greidhoek’ Festival. Voor -en samen met- de mienskip (Greidhoeke) wordt ieder jaar een verrassend en eigenzinnig programma neergezet met muziek, poëzie, dans, beeldende kunst en andersoortige expressie.

De artiesten krijgen totale artistieke vrijheid en worden gestimuleerd om die vrijheid te benutten. Het voornaamste doel van de organisatie: “De kessens opskuodsje”. Enerzijds maken volwassenen en kinderen jaarlijks kennis met artiesten, optredens, projecten en kunstuitingen die je niet veel tegenkomt op het Friese platteland. En anderzijds laat het festival zien dat ook op het platteland een enorm artistiek potentieel en publiek is. 

Iedere editie wordt (aan de hand van festivalsymbool en cultheldBob Ross) een spraakmakend thema centraal gesteld, waar alle projecten, communicatie en optredens aan worden opgehangen. Waar het vorig jaar ging over vluchtelingen en ‘de happy family’, is in 2017 het thema ‘make love not wâl’. Met humor, maar ook onverschrokken en non-moralistisch worden de thema’s vanuit diverse invalshoeken belicht.

Voor wie een kijkje wil nemen: het festival is zaterdag 9 september van 17.00 tot 01.30.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators