Laatste editie Look@Me op vrijdag 9 november feestelijk in première tijdens Noordelijk Film Festival

Op vrijdag 9 november vindt tijdens het Noordelijk Film Festival van 11.45-13.15 uur de feestelijke première plaats van filmproject Look@Me. Acht films en een film uit Malta (Valletta2018) zullen worden vertoond. Deze derde en laatste editie van Look@Me is extra feestelijk: van 2016 tot en met 2018 zijn er 20 prachtige filmportretten van jongeren uit Leeuwarden met bijzondere levens gemaakt. Wethouder van Cultuur Sjoerd Feitsma zal tijdens de première een speciaal  portrettenboekje uitreiken aan de eerste hoofdrolspeelster van Look@Me.

Acht bijzondere portretten
Na de succesvolle eerdere edities van Look@Me zijn er opnieuw bijzondere portretten van kinderen en jongeren gemaakt. Samen met een professionele filmmaker en met hulp van studenten van D’Drive Friesland College (film en media) maakten acht leerlingen een documentaire over een stukje van hun eigen leven. Aan deze editie doen het Nordwin College, de Internationale Schakelklas (ISK), OBS de Potmarge en de Prins Constantijnschool mee.

Limousine
De hoofdrolspelers arriveren om 11.30 uur in een speciale limousine bij Stadsschouwburg De  Harmonie waar ze als ware sterren zullen worden ontvangen door hun klasgenoten en hun familie. Na afloop van de films geven de hoofdrolspelers en makers een kort interview.  

Lesprogramma
Look@Me vertelt krachtige verhalen over de bijzondere levens van jongeren in Leeuwarden.

Het project bestaat uit een lesprogramma op de scholen waarin jongeren leren hoe hun eigen verhaal te vertellen in de vorm van een documentaire. Het project wordt ook uitgevoerd in Culturele Hoofdsteden Aarhus en Malta.

Look@Me is een project van Kunstkade in opdracht van LF2018. Look@Me werkt samen met D’Drive (Friesland College) en het Noordelijk Film Festival. Het project wordt gesteund doorLF2018, het Nieuwe Stads Weeshuis, Fonds 21 en de Janivo Stichting.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators