Live talkshow LC en Omrop met alles over ‘2018’

In een gezamenlijke talkshow kijken Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant zondag 25 november uitgebreid terug op het Culturele Hoofdstadjaar 2018. De talkshow wordt live vanuit het Gemeentehuis Leeuwarden uitgezonden – te zien op Omrop Fryslân televisie, bij Podium.TV en de sites van de Omrop, Leeuwarder Courant en Podium.TV. Op het Oldehoofsterkerkhof is de uitzending te volgen op een scherm. De talkshow van de drie mediapartijen is programmaonderdeel van de ReOpening, het slotprogramma van LF2018.

De talkshow is een coproductie van Omrop Fryslân, de Leeuwarder Courant en Podium.TV. Presentatoren zijn Karen Bies (Omrop Fryslân) en Kirsten van Santen (Leeuwarder Courant). Met verschillende gasten kijken zij terug op de vele producties, de maatschappelijke betekenis daarvan en er wordt natuurlijk ook vooruitgeblikt: wat gaat de legacy van Culturele Hoofdstad de provincie de komende jaren brengen?

Economische impact
Marten Winters bespreekt zijn project 8ste Dag, een kettingreactie van mensen, machines, bouwwerken en performances in de binnenstad van Leeuwarden. Componist en muzikant Sytze Pruiksma kijkt terug op Conference of the Birds, een voorstelling met een indringende boodschap over het verdwijnen van de biodiversiteit in onze natuur

In de talkshow wordt ook gesproken over de economische impact van het culturele jaar en de ontvangst van honderdduizenden bezoekers. Femke Haijtema van het Fries Museum schuift aan om over het succes van drie blockbusters in het museum te vertellen.

Een doelstelling van LF2018 was ook om maatschappelijke veranderingen te versnellen en zo veel mogelijk mensen bij de activiteiten te betrekken. Zo komt Hooman Nassimi vertellen over New Faces, culturele evenementen als vehikel voor inburgering. En natuurlijk is er muziek; van Beppe Costa (die dit jaar onder andere meewerkte aan Wereldburgers van de Voorstreek) en Lucette van der Berg (Openingsweekend, Jiddish Waves, Explore the North).

Talkshow bijwonen
Publiek kan de talkshow - die om 17.30 uur begint en om 19.00 uur eindigt - bijwonen in het gemeentehuis. Daar is plaats voor maximaal honderd mensen. Op het Oldehoofsterkerkhof is de talkshow te volgen op een groot scherm. Op het plein wacht de bezoekers vanaf 17.00 uur(inloop) warme glühwein en stamppot. Zolang de voorraad strekt.

Slotavond ReOpening

ReOpening

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators