Manga-mania voor de echte liefhebber

Mooi nieuws! In het kader van de megalomane manga-voorstelling Pluto komt manga-kenner Helen McCarthy naar Leeuwarden voor een inleiding en een open college. Ze is een expert op het gebied van de Japanse manga kunst en de Japanse animatie-, strip- en popcultuur. Daarnaast vertoont Slieker Film de anime film Your Name: de allergrootse publiekslieveling wereldwijd uit de Japanse cinema.

McCarthy schreef onder meer het boek The Art of Osamu Tezuka: God of Manga. In de open colleges en de inleiding geeft ze inzicht in het werk van Tezuka en de manier waarop zijn werk nog steeds van invloed is op andere kunstenaars, waaronder dus Choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Hij baseerde Pluto op het originele manga-verhaal van Tezuka, Astro Boy, the Greatest Robot on Earth. Cherkaoui en McCarthy zijn allebei van mening dat Japanse anime en stripverhalen zich aanpassen aan de veranderende samenleving en de rol die ze daarin spelen. 

McCarthy: “Pluto is een verbluffende uitgave vol liefde en respect voor Tezuka en zijn werk. De boodschap die hij met Atom probeerde over te brengen, komt ook terug in Pluto: het is niet belangrijk of je intelligentie kunstmatig of menselijk is, waar je geboren bent of hoe rijk je bent, het draait er alleen om draait hoeveel je liefhebt, hoeveel je van het leven houdt. 

Cherkaoui: "In Pluto worden we meegenomen naar het verleden, het heden en de toekomst. We zien dezelfde problemen terugkomen en moeten iedere keer opnieuw een oplossing vinden voor problemen met acceptatie, liefde en het begrijpen van mensen die anders zijn dan wij. Zeker in deze tijd zijn deze onderwerpen weer zeer actueel.” 

Alvast in de stemming komen? Zaterdag 10 februari draait in Slieker Film de allergrootse publiekslieveling wereldwijd uit de Japanse cinema: de anime Your Name. Een meeslepend, magisch en hartveroverend verhaal over dat er ergens in de wereld iemand is met wie jij onlosmakelijk verbonden bent. Lees er hier meer over en bekijk de trailer hieronder:

Randprogramma:

zaterdag 10 februari 2018
Wat: anime film Your Name
Tijd: 21:15 uur
Toegang: 9,50 euro
 

vrijdag 16 februari 2018
Wat: gastcollege Helen McCarthy 
Tijd: 13:00 - 14:30u
Locatie: Academie voor Popcultuur (Achter de Hoven 23, Leeuwarden).
Toegang: Gratis toegankelijk voor studenten van creatieve opleidingen. Vol = vol!

Wat: inleiding
Tijd: 19:00-19:45u
Locatie: Van der Eems Zaal, Stadsschouwburg de Harmonie
Toegang: Gratis toegankelijk, reserveren gewenst, via de Harmonie
 

zaterdag 17 februari 2018
Wat: inleiding
Tijd: 19:00-19:45u
Locatie: Van der Eems Zaal, Stadsschouwburg de Harmonie
Toegang: Gratis toegankelijk, reserveren gewenst, via de Harmonie


Let op: de colleges en inleiding zijn in het Engels.
De voorstelling is in het Japans, met Engelse en Nederlandse boventiteling.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators