Opening LF2018-publiekscentrum en WaterPanorama in voormalig Aegon-pand

Het voormalige Aegon-gebouw aan het stationsplein in Leeuwarden doet vanaf vrijdag 13 april officieel dienst als publiekscentrum van Leeuwarden-Fryslân 2018. Bovendien is er het WaterPanorama van Sense of Place en WaterConnecting te bewonderen.

Publiekscentrum
Het restaurant van het eerdere verzekeringspand is omgetoverd tot een gastvrij publiekscentrum waar de bezoeker van Leeuwarden-Fryslân 2018 zich kan laten informeren over wat er in de provincie allemaal te doen is rond Culturele Hoofdstad. Het publiekscentrum en de tuin zijn dagelijks te bezoeken van 9:30 tot 17:00 uur.

Waterpanorama
In de binnentuin van het gebouw staat het waddenkunstwerk WaterPanorama, naar een ontwerp van Sense of Place-directeur Joop Mulder en architect Alex van de Beld. Het WaterPanorama is door kunstenaars Irem Kaneli en Stijn Smit uit Waddenklei gemaakt en geeft een abstracte weergave van eb en vloed en de voortdurende beweging van het Waddengebied. Een geluidskunstwerk van Tristan Visser versterkt die ervaring. Naast het WaterPanorama is in de binnentuin onder meer de aquatheek van de Leeuwarder kunstenaars Groenewoud en Buij te zien. Het WaterPanorama is één van de projecten van WaterConnecting 2018.

WaterConnecting 2018
WaterConnecting 2018 is het waterprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018 in en rond Leeuwarden. WaterConnecting 2018 laat iedereen kennismaken met de schoonheid en diversiteit van het Friese water en daagt uit om na te denken over onze toekomst. Extreme neerslag, perioden van droogte en een stijgende zeespiegel vragen om nieuwe ideeën en slimme oplossingen voor een klimaatbestendig Fryslân. In februari bracht WaterConnecting het lichtspektakel Waterlicht naar Leeuwarden. Andere activiteiten zijn onder andere:

·         26 april: opening van kunstproject Salix Fragilis Leovardia. De mooie wilgentenen kunstwerken zijn al te zien rond de Potmarge en in de binnenstad.
·         28 en 29 april: een spetterend Waterfestival bij de Watercampus en de Potmarge Oase, waterfun voor het hele gezin. 
·         Vier Friese waterbeleefroutes laten je de mooiste waterhotspots van Fryslân zien. Jong en oud kan zich verwonderen over de vele vormen van water waar we in Fryslân zo trots op zijn.
·         22 september:  wervelende Experience Day om publiek op een bijzondere en verrassende manier met watertechnologie in aanraking te brengen, onderdeel van de European Water Tech Week.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators