Slagwerkgroep Talant verrast minister Jet Bussemaker met concert

LEEUWARDEN - Van spanning was geen sprake meer: Syncoop is immers wel wat gewend. De slagwerkgroep van Talant gaf woensdagmiddag een optreden in het bijzijn van cultuurminister Jet Bussemaker. Zij was voor een werkbezoek in Leeuwarden en luisterde samen met onder anderen gedeputeerde Sietske Poepjes, burgemeester Ferd Crone en wethouder Sjoerd Feitsma naar de slagwerkers met een verstandelijke beperking.

Syncoop speelde eerder tijdens CityProms, op het Oldehoofsterkerkhjof in Leeuwarden, en in schouwburg De Lawei in Drachten. Het concert voor Bussemaker vond plaats in het Informatiekantoor van Leeuwarden-Fryslân 2018, in De Blokhuispoort.

Talant werkt samen met LF2018 zodat ook mensen met een verstandelijke beperking mee kunnen doen aan de activiteiten van Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Meedoen kan als bezoeker, vrijwilliger en artiest. Zo is er ook een ontwerp gemaakt voor een Alma-Tadema dinerbord. Minister Jet Bussemaker kreeg er woensdag één aangeboden door Hendrik Pieter de Vries.

Foto Wietze Landman.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators