Talkshow IepenUp Live over medicinale marihuana

IepenUp Live gaat hartstikke live. Woensdagavond is de talkshow voor de eerste keer. In het café van Neushoorn (Leeuwarden) staat 'medicinale marihuana' centraal. Oftewel: de opkomst, regelgeving en zin en onzin rondom medicinale canabis. IepenUp Live is een samenwerking van Leeuwarden-Fryslân 2018, Omrop Fryslân, Neushoorn Café en Tresoar. De talkshow behandelt maatschappelijke, sociale en culturele thema's en wil een nieuwe generatie interesseren en betrekken; bij kennis en debat in de stad.

Tijdens de eerste aflevering komen gebruikers van de medicinale marihuana aan het woord. Publiek mag bij IepenUp live gratis naar binnen en Omrop Fryslân zendt de talkshow online uit.
Te gast zijn burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone, de voorman van de Friese apotheken Jouke de Jong, Derrick Bergman (Vereniging Opheffing Cannabisverbod) en Rinus Beintema, oprichter van de Social Club die dagelijks medische marihuane over het land verspreidt.

IepenUp live wordt gemaakt door een jonge, multiculturele redactie en wil naast ruimte voor gesprek, ontmoeting en controverse ook een podium bieden aan jonge programmamakers en journalisten. De talkshow is onderdeel van IepenUp, een programma binnen LF2018.

IepenUp gaat over wat er nu speelt, over vrijheid en veelkleurigheid en gaat op zoek naar nieuwe ontmoetingen, andere ervaringen en raakvlakken.

 

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators