Toegankelijkheid

Het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018 is er voor iedereen. Daarom streven we naar een goede toegankelijkheid voor andersvaliden. Onder andersvaliden verstaan we mensen met een auditieve, visuele, verstandelijke, motorische of psychische beperking.

De stichting LF 2018 en de producers van de events werken hiervoor samen met de Werkgroep Toegankelijkheid Leeuwarden, Talant, HOOR Friesland, MEE Friesland, medewerkers van verschillende gemeenten en anderen, met support van Het Nieuwe Stadsweeshuis.

De symbolen

In de weken voorafgaand aan een event wordt bij de beschrijving ervan op deze website met iconen de toegankelijkheid van het event en de locatie aangegeven. Als je met je cursor op het icoon gaat staan vind je informatie over:

1) Toegankelijkheid voor bezoekers in een rolstoel

2) Toegankelijkheid voor blinden of slechtzienden

3) Toegankelijkheid voor bezoekers die slecht ter been zijn

4) Toegankelijkheid voor doven of slechthorenden

5) Toegankelijkheid voor bezoekers met een assistentiehond

In veel gevallen is het mogelijk om je komst van te voren aan te melden en als nodig contact te hebben met de organisatie. De contactgegevens hiervoor staan dan vermeld bij de logo’s.

Vaak is er meer informatie over de toegankelijkheid te vinden op de website van het event zelf.

Met vragen over toegankelijkheid ben je welkom op ons informatiekantoor. Ook zijn we per e-mail bereikbaar op toegankelijkheid@2018.nl en via de Werkgroep Toegankelijkheid Leeuwarden op toegankelijkleeuwarden@gmail.com

Ga je graag naar een van de programmaonderdelen maar liever niet alleen? Stichting Vier het Leven organiseert bezoek aan een aantal LF2018 activiteiten met begeleiding voor ouderen (65+), waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten. Zie www.4hetleven.nl of neem contact op met de Friese regio coördinator Tjitske de Heij via het landelijke nummer 035-5245156 of per e-mail tjitske@4hetleven.nl

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators