Adje Lambertsz

Dit evenement is inmiddels verlopen. 

‘It is mei sizzen net te dwaan!’ Dé lijfspreuk van Adje Lambertsz. Hoewel hij niet meer onder ons is, is zijn geloof in de kracht van kinderen sterker dan ooit. In dit unieke project voor én door kinderen speelt ontwikkeling van talent een bijzondere rol.​

“Kijk eens wat ik kan” is het thema van dit Circus 2.0-project. Jongeren en kinderen worden daarmee uitgedaagd om samen te werken, dingen te durven doen waar ze altijd al van droomden en zo hun talent te ontdekken.

Aftrap met Circus got Talent
Komend schooljaar trekt 'Circus Adje' in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 door Leeuwarden en langs alle vijftig basisscholen die de gemeente rijk is.

Kinderen maken levende piramides of geven spetterende shows. Alle leerlingen van groep 5 en 6 worden uitgedaagd om mee te doen. Ze mogen het zo mal maken als ze willen, ontdekken talenten en ontwikkelen kunsten die ze nog niet kenden. Wat ze ook doen, ze zorgen dat het een feestje wordt.

Workshops op school
Hebben de leerlingen en leraren de smaak echt te pakken? Dan kan er op school gekozen worden voor 'Circus Adje'-workshops. Het is voor alle groepen. Misschien heeft de bovenbouw een orkest? Of is er een schoolkoor? Of is er iemand die wil helpen met het decor? Alles kan, alles mag. Want in het circus mag iedereen meedoen.

Circus Adje in de wijken en tijdens het Straatfestival
Ook de maanden erna worden verschillende culturele activiteiten in tien wijken en dorpen in de gemeente Leeuwarden georganiseerd. Daar worden kinderen, jongeren en hun buurtgenoten uitgedaagd om ook zelfs eens te acteren, dansen of zingen op een echt podium. In mei is er een feestelijke afsluiting van Circus Adje op Winkelpark De Centrale en het Fries Straatfestival waar iedereen van mee mag genieten.

Lees hier meer over Adje Lambertsz.

Mede mogelijk gemaakt door Het Nieuwe Stads Weeshuis

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators