De Friese Dansdagen

We dansen als we blij zijn, of verliefd. Om groots te laten zien dat we opgewonden zijn of piepklein een stiekeme overwinning te vieren. Dansen biedt troost en verbindt. Leeuwarden is in oktober het bruisend hart van alles dat hiermee te maken heeft. Stadsschouwburg De Harmonie en poptempel Neushoorn zijn dan het zenuwcentrum van de eerste Friese Dansdagen.

Internationale allure
Spraakmakende voorstellingen uit binnen- en buitenland sieren de planken van onze schouwburgen nadat het festival is geopend door het internationaal geroemde Nederlands Dans Theater. Friese dansers stralen op de verschillende podia en tijdens het grootse Dansfeest mag iedereen met de voetjes van de vloer.

Inclusie en Diversiteit
Dans is voor iedereen. Het kent geen drempels als leeftijd, achtergrond of fysieke beperkingen. Laat je gevoel spreken en beweeg je lichaam, op welke manier dan ook.

Jonge choreografen maken speciaal voor de Friese Dansdagen duetten voor valide en andersvalide dansers - een vervolg op het Europese project Let’s Dance - en kinderen gaan met hun grootouders de vloer op om dansend de generatiekloof te overbruggen.

Grenzeloze samenwerking
De succesvolle Dance Battle voor basisscholen maken we extra large met middelbare scholieren en Friese urban dancers. Samen met Holland Dance en het Spaanse La Compaña Danza Vinculados komen experts naar Leeuwarden om te praten over de verbindende kracht van dans. We reiken vanuit het Noorden naar het Zuiden en werken daarbij nauw samen met het landelijk festival Nederlandse Dansdagen uit Maastricht. Fries en Limburgs talent straalt op het podium!

De Nederlandse Dansdagen, Keunstwurk, Kunstkade, Jeugd Dans Opleiding Friesland, de opleiding Artiest Dans van het Friesland College en DeDansDivisie geven dans in Fyslân een stevige boost en dat vanaf 2018 iedere twee jaar.

Ontdek de Friese Dansdagen

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators