1st TAFISA European Sport for all Games

Heb je wel eens een kaas door de stad zien rollen? Tijdens de allereerste European Sports for all Games krijg je dé kans. Internationale sporters uit heel Europa laten je kennismaken met de cultuursporten van eigen bodem. ESFAG is een sportevenement die zijn weerga niet kent.

Zeg je Fryslân, dan zeg je buitensport. Fierljeppen, skûtsjesilen en keatsen zijn onlosmakelijk met onze provincie verbonden. Ze hebben een rijke historie en zijn verweven in cultuur en identiteit. Fryslân is daarin overigens niet uniek. Veel Europese landen kennen gewoon hun eigen cultuursporten. Sporten die het verhaal en de historie van landen of regio’s laten zien. Sporten die verbinden en waarbij plezier voorop staat.

Sporten zonder grenzen
De eerste European Sports For All Games draait helemaal om die verborgen maar regionaal populaire sporten. Slovenië laat ons kennismaken met pandolo, De Finnen tonen ons Finnish baseball en de Britten sturen een disabled martial arts team. Ook sporters uit Spanje, Portugal, Polen, België, Duitsland, Hongarije, Denemarken, Japan en Griekenland showen hun sporten.

Programma
Een sportevent dat zijn weerga niet kent vormt het startsein van de ‘Games’. Vanaf dat moment vinden er vijf dagen lang in heel Fryslân demonstraties plaats, worden wedstrijden gespeeld of zelfs hele toernooien georganiseerd. De eerste European Sports For All Games wordt in stijl afgesloten met een feest for all.

The European Sports for All Games worden georganiseerd door Sport Fryslân en NOC*NSF en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, Europese Unie (Erasmus+) en Stichting De Friesland en De Friesland Zorgverzekeraar.

Meer weten over het programma of de landen? Check sportsforall2018.eu.

Bekijk de verschillende evenementen

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators