Farm of the world

Een verlaten boerderij als broedplaats van creativiteit. Farm of the world brengt kunst en natuur dichter bij elkaar. Op de Kreake in Hûns beleef je de indrukwekkende wereld van kunstenaar Claudy Jongstra.

Ze komen van over de hele wereld: kunstenaars, ontwerpers, boeren, ambachtslieden en architecten werken in De Kreake onder het inspirerend oog van kunstenares Claudy Jongstra en haar partner Claudia Busson. Met lokale grondstoffen en creëren ze prachtige voorwerpen en laten ze kunst, food, farming en design samenkomen.

Claudy Jongstra
Thuisbasis van Farm of the World is de verlaten boerderij De Kreake in het kleine dorp Húns, maar het project strekt zich uit naar de studio van kunstenaar Claudy Jongstra. Zij promoot met haar werk biodiversiteit en het behoud van natuurlijk en cultureel erfgoed.

Farm of the World wil laten zien welke diversiteit, creativiteit en rijkdom zelfs een klein stuk grond kan bieden: van biologisch-dynamische boeketten tot keramiek en van voedsel tot een opleidingsplek voor jongeren met een achterstand.

Lezingen, workshops en rondleidingen
De ‘oogst’ van Farm of the World wordt in 2018 op verschillende momenten en manieren met bezoekers gedeeld. Op verschillende donderdagen vindt in De Kreake een activiteit plaats: van een lezing met biologisch-dynamische lunch tot workshops natuurlijk verven en rondleidingen over het bijzondere boerenlandgoed.

Oude Suikerfabriek
Daarnaast werd ook de oude Suikerfabriek in Groningen als laboratorium en tentoonstellingslocatie betrokken bij het project. In deze enorme ruimte was, tijdens de grote tentoonstelling Waste-NO Waste Factory ook een nieuw kunstwerk van Claudy Jongstra te zien.

Woven Skin
De 48 meter lange 3D-sculptuur opgebouwd uit Claudy Jongstra’s beroemde wandkleden, komt speciaal voor de ReOpening naar Bakkeveen. WOVEN SKIN beleefde eerder dit jaar haar wereldpremière in Groningen als onderdeel van Waste NO Waste Factory. Na Groningen reisde de sculptuur onder andere naar Palermo en New York.

Tuin van verfgewassen
Wie altijd al eens in de studio van Claudy Jongstra heeft willen kijken, kan zijn hart ophalen in de Blokhuispoort: daar is de Honeysuckle Blue(s) tuin te bezoeken: deze tuin van historische verfgewassen won in 2016 de Silver-Gilt Medal tijdens de prestigieuze Britse RHS Chelsea Flower Show. Een mooi voorproefje op Farm of the World.

Bekijk hier de subprojecten

Bekijk hier de workshops

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators