Innofest

Een festival als levend laboratorium; Innofest biedt het je aan. Innovators krijgen op festivals als Oerol, Welcome to The Village en Into the Great Wide Open alle ruimte om hun prototypes uitvoerig te testen.

De festivals waar Innofest mee samenwerkt zijn Eurosonic Noorderslag, Oerol, FestiValderAa, TT Festival, Welcome to The Village, Paradigm, Noorderzon en Into The Great Wide Open. Innofest ziet deze festivals als tijdelijke mini-maatschappijen. Net als in het echt zijn daar uitdagingen op het gebied van onder andere water, voedsel, logistiek, energie en afval. Ook festivalbezoekers gedragen zich in zekere zin hetzelfde als in de echte wereld: ze bewegen, eten en slapen. Het verschil met de echte wereld is dat er een hek om het festivalterrein staat en daarmee alles meetbaar is. Dit maakt festivals een perfecte testomgeving om samen te werken aan prototypes en innovaties.

Sinds 2016 helpt Innofest ieder jaar 30 ondernemers, startups of studenten hun innovatie te testen op een festival. Zo testen we onder andere een app die geluidsbeleving meet, duurzame accu's en smartgrid-oplossingen, sensoren om crowds te meten en een pop-up verzekering voor een tijdelijke community.

Bekijk de verschillende festivals

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators