Lân fan taal

Rondom het Oldehoofsterkerkhof, Tresoar én Historisch Centrum Leeuwarden vind je dit jaar het internationale project Lân fan taal. Dit diverse programma laat je zien hoe grenzeloos onze taal is en zet de legacy hiervan enthousiast door. Lân fan taal laat je in 2018 zien wat een vrijstaat van taal is.

Jawis, het Frysk is prachtig, maar hoe uniek zijn we eigenlijk als tweetalige provincie? Kom maar eens in Londen, Brussel of Amsterdam en luister naar de tientallen talen om je heen. We waren er in Fryslân met het Fries, Stellingwerfs, Bildts, Nederlands, Liwwadders en alle andere talen gewoon vroeg bij. Die meertaligheid vieren we in Lân fan taal, waar je het belang en de diversiteit van taal leert, ervaart en voelt. Niet alleen Frysk en Nederlands: we duiken in talen van over de hele wereld.

We vieren taal het hele jaar  

Gedurende het Culturele Hoofdstadjaar vieren we taal in Leeuwarden rond het Oldehoofsterkerkhof en ook in de rest van Fyslân. Maar liefst 44 weken lang zijn we er voor publiek uit alle windstreken en van alle leeftijden. Met experiences, exposities, festivals, levensgrote projecties, een taalgame, apps en een Taalkaravaan die door de provincie trekt.

In Lân fan taal is plaats voor veel meer dan alleen de woorden die je spreekt met je mond, schrijft met je hand (of tikt met je duimen) en hoort met je oren. Braille, lichaamstaal, dans, muziek en straattaal geven we allemaal onderdak. Laat je taal leven, speel ermee en spreek je uit op jóuw manier in Lân fan taal.

Vele partners in Friesland, Nederland, internationaal

Lân fan taal is ontstaan uit een samenwerking van Afûk, Explore the North, Fryske Akademy, Gemeente Leeuwarden, Historisch Centrum Leeuwarden, Keunstwurk, Neushoorn, Omrop Fryslân, Provincie Fryslân, Rijksuniversiteit Groningen, Tresoar en Tryater. Er wordt samengewerkt met vele andere (internationale) taal- en cultuurinstellingen en -initiatieven, zoals Poetry International, Oerol en Poetry Circle.

Lees hier meer over Lân fan Taal.

Ontdek de doorlopende projecten

Bekijk de evenementen

Ontdek het nevenprogramma

Ervaar Lân fan taal online

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators