Look@Me

Je eigen professionele documentaire maken. Jouw verhaal vertellen, in je eigen omgeving. En dan je zelfgemaakte film aan iedereen laten zien op het Noordelijk Film Festival. Klinkt goed, toch? Kinderen en jongeren uit Leeuwarden krijgen die kans met Look@me, een project van Kunstkade.

Het begint met een aantal lessen op school, waarin kinderen hun eigen leefomgeving mogen verwerken tot een filmscript of storyboard. Uit al die scripts en storyboards wordt een aantal verhalen gekozen die daadwerkelijk verfilmd zullen worden. Met een echte filmcrew die bestaat uit  professionele filmmakers en studenten van D’Drive van het Friesland College, maken ze de film van hun leven.

Noordelijk Film Festival
In totaal worden twintig films gemaakt. In 2016 maakten de eerste vier kinderen hun film, in 2017 volgen er nog eens acht en in 2018 worden de laatsten opgeleverd. Alle twintig films én een making of worden natuurlijk vertoond op de scholen van de kinderen, maar ook op het Noordelijk Film Festival. Zo ontstaat een bijzondere portrettengalerij van Leeuwarder kinderen. Krachtige verhalen van mondige kinderen!

Ook in Aarhus en op Malta
Naast kinderen uit Leeuwarden krijgen ook kinderen uit 2017’s Culturele Hoofdstad Aarhus, en op Malta waarvan de hoofdstad Valletta in 2018 ook Culturele Hoofdstad is, de kans om hun eigen documentaire te maken.

Studenten van D’Drive
Look@Me geeft niet alleen kinderen de kans om de wereld van film te ontdekken, maar is ook een leerzaam traject voor de studenten van D’Drive, die speciale workshops volgen in het samenwerken met kinderen en maken van documentaires.

Look@Me is een project van Kunstkade in opdracht van Leeuwarden-Fryslân 2018 en wordt onder andere gesteund door het Nieuw Stadsweeshuis en Leeuwarden-Fryslân 2018.

Mede mogelijk gemaakt door Het Nieuwe Stads Weeshuis

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators