Oerol

Waddeneiland Terschelling verandert ieder jaar tien dagen lang (15 t/m 24 juni) in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Opgericht door Joop Mulder, heeft Oerol festival al sinds 1982 alles om jouw festivalzomer af te trappen. De eerste zomerzon, een prachtig eiland, een vernieuwend theaterprogramma vol nationale en internationale theatergroepen en lekkere muziek om tussendoor even bij uit te rusten of juist op los te gaan op de festivalterreinen op West-Terschelling en in Midsland.

De theatervoorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. Eventjes weg uit de schouwburg en op naar het strand, de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon lekker de straat op. Waar je ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen. Oerol is daarmee een festival dat de theaterliefhebber onder ons niet wil missen.

Kaartverkoop
Met je festivalbandje krijg je een heel eiland vol festiviteiten. Voor maar 25 euro geniet je tien dagen lang van feestjes en verdieping op de festivalterreinen, straattheater, de expeditieroute. Daarnaast kun je je eigen beleving vormgeven door kaartjes voor theater- of speciale muziekvoorstellingen te kopen.

De reguliere voorverkoop start 29 mei om 20:00 uur. Wil je er als eerste bij zijn, word dan Vriend van Oerol en geniet van de exclusieve voorverkoop die een week eerder begint, 23 mei om 20:00 uur. Meer informatie vind je onder Kaartverkoop.

Tip: via jouw deelname als Oerol Ambassadeur profiteren je vrienden en jij samen van bijzondere beloningen. Wie nodig jij uit? 

Met het gezin naar Oerol
Ook voor de jongste bezoeker is van alles te beleven op het eiland: daar hebben we wel voor gezorgd! Van het opwarmen van een flesje tot speciale kindervoorstellingen.

Oerol All-in
Wil jij altijd al een keer naar Oerol, maar krijg je al paniek bij de gedachte aan het regelen van een boot, camping, fiets, bandje en theaterkaarten? No sweat: Oerol All-in is je oplossing.

Tot Oerol!

Programma

Festivalbandjes

Kaartverkoop

All-in Arrangementen

Oerol met kinderen

Ambassadeurs

Ook te zien op Oerol

Taalkaravaan Oerol

Explore the North

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators