Opera Spanga | Aida

Een ware klassieker in een hyperactueel jasje: dát is Opera Spanga’s Aida. Deze opera over oorlog, haat, liefde én vergiffenis raakt je diep in het hart. Opera Spanga brengt je een hedendaagse versie van Guiseppe Verdi’s meesterwerk. Een unieke theatrale belevenis.

In Aida, de klassieke opera van Giuseppe Verdi, komt de liefde in conflict met de oorlog. God wordt voor de strijdwagen gezet, uit zijn naam wordt er gemoord en geplunderd. Corina van Eijk, artistiek leider van operagezelschap Opera Spanga, ziet hoe Aida als gevolg van huidige wereldconflicten  helaas weer actueel wordt. Aida bestaat uit een gedeeltelijk Maltese cast en is volgend jaar ook in het openluchttheater Teatru Rjal in Valletta te zien.

Stof tot nadenken
In 2018 presenteert Opera Spanga haar eigen versie van Aida. Deze versie van de opera laat zien dat oorlogen uit de tijd zijn en alleen maar verliezers kennen. Een taak die aan Opera Spanga toevertrouwd is: het gezelschap staat bekend om het creëren van een theatrale belevenis die het publiek nieuwe inzichten en stof tot nadenken biedt. Deze productie is mede tot stand gekomen door studenten van MCAST Institute for the Creative Arts, Malta en D’Drive school voor creatieve industrie.

De Rottige Meente als podium
Naast de operavoorstelling organiseert Opera Spanga een randprogramma: De Rottige Meente als podium. Ook dit programma laat ons zien hoe nutteloos en desastreus haat, wraak en oorlog zijn. Het bestaat onder meer uit drie nieuw gecomponeerde triomfmarsen in samenwerking met het Culturele Hoofddorp De Hoeve, een fototentoonstelling van Noorderlicht, een theatraal-digitaal experiment ‘The Lab for Hidden Humanity’ in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, en een expositie van kunstenaar Dirk Kerst Koopmans.  

Arrangement Opera Spanga
Word je het liefst helemaal in de watten gelegd? Tickets voor Opera Spanga zijn ook te boeken in combinatie met een compleet driedaags arrangement inclusief twee overnachtingen, een kajaktocht, driegangen diner en meer voor € 218. Meer informatie over dit arrangement vind je hier.

Winactie
Bestel je tussen 3 en 13 juli kaarten voor Aida, dan maak je kans op een gratis diner voor twee op het operaterrein!
Diners zijn alleen beschikbaar op 26, 31 juli en 2, 7, 9, en 13 augustus. Stuur na het bestellen van de kaarten een mail naar margreet@operaspanga.nl  o.v.v. ‘winactie LF2018’ om kans te maken op deze dinerkaarten. Meer informatie over de actie en voorwaarden kun je hier vinden. 

Bekijk de diverse voorstellingen

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators