Oranjewoud Festival

Oranjewoud Festival is het enige festival ter wereld waar beroemde musici aan je bed zitten om je in slaap te spelen. Waar je tijdens een stilteconcert hardop met je buurman mag praten en waar je letterlijk kunt wegdrijven op de muziek. Tien dagen lang is het groene Parklandschap Oranjewoud het kloppende klassieke hart van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Grenzeloze tonen
Internationale concerten op bijzondere locaties, met topmusici uit heel Europa. Van Nigel Kennedy tot Calefax en van Francesco Tristano tot Noa Wildschut, strijken hier neer om van het krieken van de dag tot in de kleine uurtjes concerten te geven. In prachtige tuinen en historische landhuizen maar ook in tipi’s, een ondergrondse bunker en gigantische plastic bubbels.

En dan is er nog het verrukkelijke festivalhart De Proeftuin. Picknicken in het gras, naar muziek luisteren onder de bomen, haasje over springen, eten, drinken, lachen en ontspannen. Jong en oud vermaakt zich hier uitstekend.

Voor kenners en newbies
Of je nu een doorgewinterde concertbezoeker bent, een culturele avonturier of op pad bent met het hele gezin, je vindt altijd je plek op Oranjewoud Festival. Je start in het festivalhart De Proeftuin, dat gratis toegankelijk is. Oranjewoud Festival wordt georganiseerd door de gelijknamige stichting, onder de artistieke leiding van Yoram Ish-Hurwitz.

 

Bekijk de verschillende concerten

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators