nieuwe makers

De Culturele Hoofdstad van Europa 2018 bood de afgelopen jaren een geweldig podium voor nieuwe makers van alle leeftijden. Van muziektheater en straatkunst, tot experimenten en lezingen... overal in de provincie staken ze hun kop boven het maaiveld en investeerden ze tijd en energie in de meest uiteenlopende projecten. De durfden zich in te zetten voor zaken waar zij in geloofden, en zich open te stellen voor nieuwe ervaringen en ideeën. De ReOpening zet hen daarom drie weken lang in de spotlights. En terecht. Want fris talent moeten we koesteren.

Zet dus deze maand de vele werken van deze frisse geesten op je to do list. Loop langs de metersgrote kunstwerken op de muren van de stad, gemaakt door lokale en internationale graffiti kunstenaars. Of luister naar nieuwe perspectieven tijdens de talkshows van Iepen Up live, moedig jonge makers onder de toren van Wergea, leer bij The List over de soms dodelijke strijd van nieuwkomers, hoor de dromen en zorgen van 18-jarigen aan in De Harmonie, en ervaar het Friese leven door vreemde ogen in Eritreatown. Maar bekijk ook de documentaires van de allerjongste documentairemakers op het witte doek, of de optredens van pubertalent tijdens de publieke repetities.

Er is genoeg te doen. Dus trek eropuit en juich die nieuwe talenten en frisse inzichten van Fryslân toe. Zonder hen kunnen we niet door.

De HEROES van de toekomst

Friso Visser

Marije Kamphuijs

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators