De Reuzen van Royal de Luxe stellen zich voor

Royal de Luxe is een buitengewoon straattheatergezelschap. Wereldberoemd, maar nog nooit in Nederland geweest. Het gezelschap vliegt de wereld over met hun indrukwekkende Reuzen. Metershoge marionetten die ver boven de huizen uit steken.  De Reuzen wandelen niet alleen, maar ze spelen met hun omgeving. Ze kijken je aan. Ze eten, dansen, douchen en slapen. Bewoners worden betoverd door de activiteiten van deze wonderbaarlijke wezens. Voor iedere voorstelling verzamelen zich dan ook duizenden mensen om de nieuwste aflevering in het leven van het bezoekende schepsel te bekijken. Het bezoek van de Reuzen betekent een voorstelling die je absoluut gezien moet hebben.

Maak kennis met...

het kleine reuze meisje

Het Kleine Reuze Meisje is ongeveer vijf meter hoog en weegt 800 kilo. Ze heeft twintig mensen nodig om in beweging te kunnen komen en wandelt zo met een snelheid van 2,5 kilometer per uur. Ze is gemaakt van staal, populieren en limoenhout. Haar hobby's zijn turnen en snoepen en ze heeft vaak een groene of roze jurk aan, afhankelijk van het weer. Ze is ook wel eens gespot in een regenjas of Mexicaanse ensemble. Ze dwaalt door de stad op zoek naar haar vader en laat onderweg graag kinderen een schommelritje maken op haar armen.

de xolo

De Xolo is tijdens een show in Guadalajara te Mexico uit een blok ijs gesmolten. Hij is een Mexicaanse hond, die door de Azteken wordt beschouwd als een heilig dier. Hij is de vriend van Het Kleine Reuze Meisje en gedraagt zich als een echte hond. Hij beweegt zijn staart, krabt zichzelf met zijn pootje en steekt zijn tong uit. Hij weegt 350 kilo en is bijna drie meter hoog. Er zijn twintig mensen nodig om hem in leven te krijgen. Hij beweegt erg soepel en haalt snelheden tot bijna zes kilometer per uur.

de duiker

Deze indrukwekkende Reus weegt drie ton en is wel elf meter lang. Er zijn ongeveer dertig mensen nodig om hem in beweging te laten komen en wandelt zo twee kilometer per uur. Hij is gemaakt van populieren en limoenhout, leer en staal. Hij draagt een duikersuitrusting met helm. Alleen z’n onderarm en handen zijn onbedekt. Zijn haar is gemaakt van paardenhaar en zijn wenkbrauwen van bezemstro. Zijn ogen werken op kleine motoren en zijn gemaakt van straatlantaarns.

Bekijk ook

praktische informatie

Bekijk hier de tijden, routes en bereikbaarheidsinformatie.

Over de voorstelling

Lees hier alles over het verhaal 'De Grote Schaats in het IJs'.

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators