Sailing on the Grass

Sailing on the Grass – onze omgang met de veranderende wereld in drie verhalen. Fryslân door de ogen van niet-Friezen. Internationale filmregisseurs creëren de documentaireserie Sailing on the Grass en nemen je mee in hun eigen beeld over onze provincie. Onder het motto ‘door andermans ogen kan je beter naar jezelf kijken’ zijn ze opzoek gegaan naar kleurrijke inzichten en verstopte mogelijkheden. In een wereld die groeit en verandert wint de regio aan belang: maar hoe verhoudt het zich in een tijd dat juist de verbindende culturele waarden Europa aan kracht verliest?

De première van de films van Pau Ortiz en Andrea Pellerani vindt plaats tijdens het Noordelijk Film Festival 2018 op zaterdag 10 november in De Harmonie in Leeuwarden en worden bij Omrop Fryslân op NPO2 uitgezonden op 17 en 18 november (Zoals zij) en 24 en 25 november (Zwitserse kust). Bovendien is een educatief programma aan de films verbonden welke tijdens het New Generations programma gepresenteerd wordt op het Noordelijk Film Festival op 10 november in Theaterskip De Bald’r. De film van Balazs Simonyi krijgt zijn première tijdens het Noordelijk Film Festival in 2019.

Zo is er voor ieder wat wils. Kom je ook kijken?

Sailing on the Grass is een productie van DOXY in co-productie met Omrop Fryslân.
Mede mogelijk gemaakt door: Leeuwarden-Fryslân 2018, de Waddenacademie, Vluchtelingenwerk en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Naar een concept van Klaas Toering.

Copyright campagnebeeld: Annemarie Bergfeld

Bekijk hier de subprojecten

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators