Hoe kun je iets zo beeldschoon als het Wad nou nóg mooier maken? Joop Mulder, voormalig Oerol-directeur, weet het. Een groene dijk in de contouren van een wulps naakt of een buitendijks zwembad aan een pier. Kwelders in de vorm van een Mondriaan-schilderij of een houten heliostaat die zonlicht en getijden weerspiegelt.

Het landschap in het noorden is uniek. Het heeft een rijke historie en prachtige natuur. De projecten van Sense of Place maken die unieke waarden zichtbaar of zelfs tastbaar voor een groot publiek. Sommige kunstprojecten bestaan al langere tijd en worden door Sense of Place opnieuw onder de aandacht gebracht, anderen worden speciaal voor het project gemaakt.

Langs de hele Waddenzeekust, van Den Helder tot de Dollard, verrijst zo een bijzonder lint van meer dan 25 innovatieve, grootschalige kunstwerken en bijzondere landschapsarchitectuur.

Lokale bevolking
De lokale bevolking en ondernemers spelen een grote rol in de totstandkoming van de projecten. Zij vertellen hun verhaal. Over hoe ze leven, wat ze meemaken. Het zijn hun verhalen die de werken extra aantrekkingskracht en betekenis geven: a Sense of Place.

Joop Mulder en vijftig organisaties
Sense of Place is een initiatief van Joop Mulder, oprichter en oud-directeur van Oerol. Meer dan vijftig organisaties werken al mee aan het project: van natuur- en landschapsorganisaties tot welzijnsorganisaties en overheden. Samen realiseren ze een bijzondere route langs de Waddenzeekust die toeristen de schoonheid van het gebied laat zien en het noorden nieuw leven inblaast.

Bekijk hier de subprojecten

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators