Sense of Place

Hoe kan je de Wadden nóg mooier maken? Voormalig Oerol-directeur Joop Mulder neemt je mee in zijn bevindingen, met landschapskunst van de bovenste plank. De kenmerkende Friese terp in ere herstellen of de Wadden naar Leeuwarden halen; dát is Sense of Place.​

Sense of Place maakt het onzichtbare zichtbaar: de langzame, onstuitbare processen waaraan het Waddengebied onderhevig is, deels vergeten cultuurhistorie, maar ook de schoonheid van het prachtige UNESCO Werelderfgoed. Met culturele landschapsprojecten worden ze herontdekt en uitvergroot. Sense of Place initieert en ondersteunt projecten die de beleving van het Waddengebied vergroten en zorgen voor meer waardering voor het gebied bij een breed publiek. Hiermee geeft Sense of Place de regio tegelijkertijd een economische en sociaal-maatschappelijke impuls.

Aantrekkingskracht en betekenis
De projecten op het gebied van culturele landschapsontwikkeling hebben respect voor cultuur en natuur en vertellen door wisselende interventies het verhaal van de locatie en het landschap. Ze geven de plek daarmee extra aantrekkingskracht en betekenis: a Sense of Place.

Lint van projecten
De komende jaren wil Sense of Place een lint van culturele landschapsprojecten realiseren van Den Helder tot aan de Dollard, op de eilanden en aan de vaste wal. Een meerjarenplan voor een initiatief dat gaat groeien. Voor 2018 richt Sense of Place zich in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad op Friesland.

Bekijk hier de subprojecten

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators