Strangers on stage

Sta jij open voor dat wat je niet kent? Hoe denk je over iemand die anders is, denkt of doet? Kortom: hoe iepen is onze mienskip? Die vraag stelt Strangers on Stage, het internationale theaterprogramma van Leeuwarden–Fryslân 2018. Een jaar vol shows voor liefhebbers van internationale theater, maar ook met internationale topvoorstellingen als Slava’s SnowShow en het European Stand Up Comedy Festival voor iedereen.

Anders durven zijn
De voorstellingen zijn scherp en confronterend, betoverend en inspirerend.  Ze zijn groots,  bombastisch, klein en intiem.  Ze confronteren het publiek met de grenzen van haar openheid en roepen ze op om ‘het andere’ te koesteren en zelf anders te durven zijn. En iedereen doet mee. Migranten, ontdekkingsreizigers, eenlingen, strijders, dromers en helden met een verborgen geschiedenis; ze komen allemaal op de planken.

Premières
Strangers on Stage presenteert beroemde over de wereld tourende voorstellingen voor het eerst in Nederland, zoals Pluto van het Japanse Bunkamura Theatre Cocoon in samenwerking met de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi.

Ook zijn er voorstellingen die in 2018 hun wereldpremière hebben. Choreograaf Johan Greben van het Israëlisch-Nederlands choreografenduo IVGI&GREBEN keert daarvoor na jaren terug naar zijn geboortestad Leeuwarden met de première van We Are in Trouble. Andere internationale edelstenen, in een rijk programma, zijn Wunderbaum en Aurelien Bory.

Masterclasses en workshops
Naast voorstellingen organiseert het programma ook masterclasses en workshops voor iedereen die interesse heeft in theater, van professional tot amateur. Strangers on Stage is een samenwerking van het Nederlands Theater Festival, Stadsschouwburg De Harmonie en Leeuwarden-Fryslân 2018.

Mede mogelijk gemaakt door Japan Foundation

Bekijk hier de subprojecten

Love for All

Van 27 oktober tot 3 november is de eerste ‘Love for All’ week in Leeuwarden en waar anders dan in De Harmonie. Of je nu gay, lesbian, bi, hetero, transgender of transseksueel bent, iedereen is welkom!

Lees meer

Eerder project

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators