VHDG presentatieplek

De reizende expositie van Voorheen de Gemeente (VHDG) gaat dwars door de mienskip. Laat je meeslepen door internationale kunst en verrassende ervaringen in de voormalige SRV-wagen of kom langs in het atelier in de Haniasteeg. Beleef de exposities, ga met de makers in gesprek; bij VHDG moet én kan het overal over gaan.​

Doe jezelf een plezier. Loop de Leeuwarder Haniasteeg door, recht op VHDG af. De steeg vol creatieve studenten en graffiti heeft op iedereen effect: je komt er verbaasd, geraakt of verwonderd weer uit. De ene keer door kunstenaars uit Cyprus en Japan, die ‘de geest van de plek vangen’ in een prikkelende presentatie. Het andere moment door HEDEN, een thematische expositie in één avond, waarbij je met de makers zelf in gesprek gaat. Manipuleren, stemmen, absurdisme. bij VHDG moet en kan het overal over gaan.

En ergens heen, dat ook. En route naar meer verbaasde blikken. De SRV-wagen van VHDG is een opvallende verschijning, want omgebouwd tot rijdende ‘artist-in-residence’-plek. Kunstenaars Flora Reznik en Teun Vonk waren de eerste chauffeurs van de bus. Omdat de wagen begrensd is op 25 kilometer per uur, konden ze Fryslân alleen doorkruisen via landweggetjes. Dit leidde tot onverwachte ontmoetingen en prikkelend nieuw werk, zoals een video-installatie met een Friese motorclub en een heuse danschoreografe op een mistig weiland met een begrafenisvereniging.

Lees hier het interview met Lieselot van Damme, artistiek directeur van VHDG.

Bekijk de evenementen

Bekijk ook

Valletta 2018

Een groot publiek staat te springen tijdens Welcome to the Village

Welcome to the village

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators