Waterlicht

Dit project heeft al plaatsgevonden. 

Op 1, 2 en 3 februari was dit visuele droomlandschap over de kracht en poëzie van water te zien op het Wilhelminaplein. Het lichtkunstproject van Daan Roosegaarde is eerder opgevoerd in Madrid, Parijs, Amsterdam en trok daar tienduizenden bezoekers.

Waterlicht bestaat uit golvende lijnen van licht, gemaakt met de laatste LED technologie, software en lenzen. Waterlicht visualiseert de kracht en impact van water: een virtuele overstroming. Het laat zien hoe hoog het water kan stijgen zonder menselijke interventie. Waterlicht is een ervaring die dit in de herinnering terugbrengt. Waterlicht laat je ervaren hoe het is om in een stad ‘onder water’ te staan. Het laat je beseffen dat we tegenwoordig gevrijwaard zijn van angst voor overstromingen. Maar Waterlicht brengt ook het besef hoe belangrijk het is om zorgvuldig om te gaan met onze wereld.

Quote Daan Roosegaarde
“Waterlicht is een inspiratie voor de toekomst: kunnen we drijvende steden maken, hoeveel energie kunnen we opwekken uit het bewegen van water? Ervaar de kwetsbaarheid en de kracht van leven met water.”

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators