Vier de herfst in Friesland

De zomer is voorbij. De natuur tovert zich om tot een kleurrijk geheel en we kunnen steeds een beetje vroeger genieten van de prachtige zonsondergang, én steeds een beetje later van de prachtige zonsopgang. Kortom: de herfst is begonnen. Trek eropuit! Hier vind je de leukste tips voor het seizoen.

Ontdek de natuur

Deze evenementen mag je niet missen

fryslânphoto festival

Van 4 t/m 28 oktober is de tweede editie van het FryslânPhoto Festival: voor fotografen en liefhebbers van fotografie. Het geeft zowel amateur- als professionele fotografen een podium. Tijdens het FryslânPhoto Festival kun je ook meedoen aan activiteiten zoals meet & greets met de fotografen, Instawalks, een rondleiding bij een verzamelaar van ouderwetse camera’s en, er zijn pop-up fotostudio’s in vier wijken waar je een gratis portret kunt laten maken. Kijk, beleef en ontmoet elkaar op het FryslânPhoto Festival!

Meer info

gaasterlandse natuurweek

De 31e Gaasterlandse Natuurweek, van 21 tot en met 27 oktober! Dat vieren we, zoals altijd in de natuur, met een groen en feestelijk programma voor jong en oud. Van paddenstoelenexcursies tot nachtwandelingen, fotografieworkshops, theater en meer. Komen jullie ook?

Lees meer

woudagemaal onder stoom

Op 23, 24 en 25 oktober kun je iets unieks zien bij het Woudagemaal in Lemmer. Het oudst werkende stoomgemaal ter wereld wordt namelijk onder stoom gebracht om het personeel op te leiden. Dit levert bijzondere beelden op! Kom je ook?

Meer informatie

coole kidsnacht

Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee naar het museum tijdens de Coole Kidsnacht en maak kennis met het aanbod van de deelnemende instellingen. Kom en doe mee met een coole speurtocht of maak je eigen kunstwerk. Tijdens de coole kidsnacht 2018, op vrijdag 26 oktober, openen culturele instellingen in Friesland tussen 17.00 en 21.00 uur hun deuren voor ouders met kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Dit tijdstip, na de reguliere openingstijden, zorgt ervoor dat de kinderen het rijk “alleen” hebben in de musea en andere instellingen.

Lees meer

Misschien vind je dit ook leuk

citytrippen

Ontdek de elf steden van Friesland.

ervaar de nacht

Laat je verwonderen in het donker.

friese natuur

Beleef, ervaar en geniet van het Friese landschap.

de wadden

Vier de herfst op de eilanden.

culturele hoofdstad