Ga naar inhoud
Favorieten 0

Atelier Johan Mulder

Hindeloopen

Atelier Johan Mulder is een open atelier. Gratis entree. Op antieke panelen zijn de afbeeldingen op ware grootte en op ooghoogte als icoon geschilderd. Het is spelen met perspectief en geeft een optisch bedrog.

Atelier Johan Mulder is een open atelier. De doorlopende expostie heeft een gratis entree. Op antieke panelen zijn de afbeeldingen op ware grootte en op ooghoogte als icoon geschilderd. Het is spelen met perspectief en geeft een optisch bedrog.

“Verraderlijk echt” is een uitspraak die op de lippen ligt en de verleiding “toch even voelen” is moeilijk te bedwingen. Als ondergrond gebruikt Mulder houten deur- en kastpanelen. De opzet kunnen we vergelijken met een icoon, waarin verlijmde doeken en substanties van beenderlijm en kalk worden aangebracht. De beschildering doet fresco-achtig aan, de schaduw is heel transparant. Waar begint het hout en stopt het schilderij?

Bestaande naden worden heel nauwgezet behouden. Omdat Mulder alles op ware grootte schildert, bepaalt de afmeting deels het onderwerp.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Atelier Johan Mulder

Buren 44
8713 KC Hindeloopen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten