Ga naar inhoud
MAP
het Panorama in 2018

InsideOUT Panorama Fryslân


De kunstmanifestatie InsideOUT Panorama Fryslân 'een landschap van stemmingen' in  de Sluisfabriek in Drachten is verlengd tot en met 15 augustus 2021.

Omringd door een geschilderd doek van 37  meter lang en 2,5 meter hoog in een Panorama opstelling, maak je kennis met de…

De kunstmanifestatie InsideOUT Panorama Fryslân 'een landschap van stemmingen' in  de Sluisfabriek in Drachten is verlengd tot en met 15 augustus 2021.

Omringd door een geschilderd doek van 37  meter lang en 2,5 meter hoog in een Panorama opstelling, maak je kennis met de belevingswereld van 100 kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Een soundscape met herstellende quotes, maakt de beleving intenser. Daarnaast is er een film waarin deelnemers vertellen over hun ervaring en de betekenis van het werken aan dit project. Het is een kunstproject met een maatschappelijke boodschap: de beeldvorming t.a.v. mensen die gebruik maken van de geestelijke gezondheidszorg moet verbeteren en taboes daaromheen doorbroken. Het project ondersteunt (ex-)cliënten, maar ook  hun familieleden/naasten. Het  draagt bij aan de waardering van mensen die dagelijks worstelen om in balans te blijven. Het zet schijnwerpers op bijzondere talenten. Bij deze expositie is de mens uit de psychiatrie juist de inspirator.

De ervaringen tot nu toe zijn zonder meer heel positief. Mensen komen met hun verhalen, ervaren troost, en zijn onder de indruk van wat ze daar zien en beleven. Het is een plek waar zonder voorbehoud gesproken wordt over psychiatrie, zowel door de gebruikers van de geestelijke gezondheidszorg alsmede de naasten. En dat alles in een kunstzinnig omgeving.
Er is een samenwerkingsverband met Museum Dr8888. In de expositie "De schilder en zijn landschap" neemt Museum Dr8888 je mee door het mooie Friese landschap en door de tijd. We verweven drie tijdlijnen waarmee we (de kijk op) het Friese landschap laten zien: die van toen, nu en straks. Welke plekken van Friesland wilden kunstenaars koste wat kost vastleggen, welke invulling geven hedendaagse kunstenaars aan het landschap en wat is de visie op de toekomst? En het Panorama, landschap van stemmingen, is natuurlijk ook een ode aan het landschap!

Tenslotte de ruimte waarin het Panorama is opgesteld: De Sluisfabriek is een industrieel monument en fungeert nu als ontmoetings- en broedplaats waar nieuwe initiatieven en ideen mogelijk worden gemaakt. De ‘Industriële huiskamer’ van Drachten. De monumentale Sluisfabriek biedt ruimte voor ateliers, werkplaatsen, studio’s, evenementen, en zoveel meer.

Openingstijden

  • elke maandaggesloten
  • elke dinsdaggesloten
  • elke woensdag13.30 - 16.30 uur
  • elke donderdag13.30 - 16.30 uur
  • elke vrijdag13.30 - 16.30 uur
  • elke zaterdag13.30 - 16.30 uur
  • elke zondag13.30 - 16.30 uur
  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen

Neem alvast een kijkje

Prijzen

  • Toelichting prijs: Gratis

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al eerder een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews

In de buurt

Toon resultaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens