Ga naar inhoud
MAP

B&B Dearsum

Dearsum

Bed & brochje Dearsum bestaat uit een boerderij die nog volop in bedrijf is. Wanneer er tijd is kan er voor een rondleiding worden gezorgd. Op het bedrijf worden koeien, schapen, paarden/ponnies, poezen en honden gehouden. In het voorjaar kan er van...

Bed & brochje Dearsum bestaat uit een boerderij die nog volop in bedrijf is. Wanneer er tijd is kan er voor een rondleiding worden gezorgd. Op het bedrijf worden koeien, schapen, paarden/ponnies, poezen en honden gehouden. In het voorjaar kan er van de kleine lammetjes genoten worden, zomers van de koeien die lekker buiten lopen en in de winter kan de hooizolder een leuke plek zijn om op te spelen. Ook de paardenstal is een bezoekje zeker waard! Zomers zijn er kano’s om een eind mee de Oudvaart uit te peddelen.Op de eerste etage hebben we 2 kamers voor de gasten: één met 2x1-ppbedden en één met een 2-ppbed en een 1-ppbed.Alle kamer hebben cv en warm/koud stromend water. Gezamenlijke douche en toilet eveneens op de eerste etage. Beneden is in de gezamenlijke gasten/eetkamer een koelkast, magnetron, waterkoker/ senseo en kookplaatje. Tevens zijn er allerlei spelletjes en is er foldermateriaal over de omgeving.

Dearsum is een gehucht met ongeveer 150 inwoners waar Ids Postma en Anni Friesinger ook deel van uit maken. Het dorp bestaat uit een kerk, omringende huizen en verschillende boerderijen . Vanuit de boerderij kunnen er uitstapjes gemaakt worden naar bv Sneek (Sneekermeer), Leeuwarden, de mummies in Wiuwert, Kameleondorp in Terherne, Aqua Zoo in Leeuwarden de waddeneilanden of de bossen in Gaasterland. Wanneer er in de winters ijs ligt kan er te kust en te keur geschaatst worden op de sloten/plassen en kanaaltjes. De Zwette (Elfstedenroute Leeuwarden-Sneek) loopt op een paar 100m afstand vanaf de boerderij. Zomers kan er gevist worden in deze kanalen en sloten. Sinds 2014 is het fiets/wandelpad langs de Zwette van Leeuwarden naar Sneek gereed, dit ligt ook een paar 100 meter bij onze boerderij vandaan.

Hier vind je B&B Dearsum

Adres:
B&B Dearsum
Nummer 18
8644 VR Dearsum
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten