Ga naar inhoud
MAP

Beleefroute-app voor Friesland wordt gelanceerd

Friesland scoort van oudsher hoog als toeristische bestemming voor watersporters, fietsers en wandelaars. De fysieke infrastructuur met uitgebreide knooppuntnetwerken en routeaanduidingen op het land en te water maken de provincie tot een graag bezochte bestemming. Geen wonder dat er in Friesland vele honderden routes te volgen zijn.

Met de lancering van de nieuwe route app “Routes Friesland Style” krijgt de provincie er nu ook een digitale infrastructuur bij. Ontstaan vanuit een mooie samenwerking tussen Merk Fryslân, gemeente Leeuwarden en Stadsregio Leeuwarden, Wetterskip Fryslân, de Provincie, Marrekrite én het Culturele Hoofdstad project WaterConnecting2018 wordt tijdens het Waterfestival op 28 april een state-of-the-art route app gelanceerd.

Naast eenvoudige routes om te navigeren, zijn in de app ook uitgebreide beleefroutes te vinden. Beleefroutes zijn routes die verrijkt zijn met informatieve filmpjes, fotoseries, augmented reality, audiotours of tekst en uitleg bij bepaalde thema’s.
In de app zijn bij de lancering op 28 april 2018 een veertigtal actuele routes opgenomen uit de verschillende regio’s en vier bijzondere waterbeleefroutes die onder het programma WaterConnecting2018 zijn ontwikkeld. In de komende maanden wordt dit aanbod uitgebreid.

De komende maanden zal Merk Fryslân zich bezighouden met het verder uitbouwen van de routes en functionaliteiten in de app.

Vanaf 28 april 2018 is de app “Routes Friesland Style” te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

Initiatiefnemers van routes die hun route graag terugzien in de app kunnen contact opnemen met routebeheer@merkfryslan.nl.