Ga naar inhoud
MAP

Forse stijging aantal overnachtingen in Friesland

Recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten een forse groei zien van het aantal overnachtingen in Friesland. Binnen- en buitenlandse gasten boekten tot en met augustus van dit jaar in totaal 3.566.000 overnachtingen in Friesland. De grootste groei werd veroorzaakt door gasten uit Europa +14,9%, bijna het dubbele ten opzichte van de landelijke groei +7,9%.

Onze provincie is vooral populair bij de Duitsers. Zij boekten in 2018 tot en met augustus 694.000 overnachtingen, 11% meer dan vorig jaar. Onder de Belgen is zelfs een stijging te zien van +34,5%, landelijk is dit 8,2%. Ook gasten uit het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk wisten Friesland beter te vinden dan vorig jaar.

Merk Fryslân ziet volop kansen om de groei in 2019 door te zetten. Op 21 januari 2019 organiseert Merk Fryslân een recreatiecongres voor recreatieondernemers in Friesland, waarin ruim aandacht is voor de plannen, trends, visie op de toekomst en de recreatieondernemer zelf. Wilt u hierbij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@merkfryslan.nl.