Ga naar inhoud
MAP

Friese Opstapdag op 29 april jl.: groot succes!

Afgelopen zaterdag heeft de jaarlijkse Opstapdag in Friesland plaatsgevonden. Diverse watersportplaatsen hebben uitgepakt en zowel toeristen van buiten Friesland als het Friese publiek kennis laten maken met de watersport. Iedereen kon gratis deelnemen aan de verschillende festiviteiten die werden georganiseerd en gratis een boottochtje maken, met of zonder schipper. Dit jaar zijn er maar liefst 13 plaatsen die deelnamen; Heeg, Woudsend, Kollum, Earnewâld, Berltsum, Wier, Sint Annaparochie, Vrouwenparochie, Alde Leie, Feinsum, Bartlehiem, Burdaard en Aldtjerk. De Opstapdagen maakten dit jaar deel uit van de grote watersportcampagne van Merk Fryslân (friesland.nl/watersport) waarbij elke watersportplaats die een Start van het Watersportseizoen event organiseert, deelneemt. Dit weekend staat bijv. ‘Akkrum opent’ op de planning. Met deze opzet wordt het grote aantal watersportbeoefenaars in het Noorden en Midden van Nederland + de Randstad enthousiast gemaakt voor een (vaar)vakantie in Friesland.

 Namens de organisatie uit Heeg vertelt een enthousiaste Kees Alberts het volgende: ‘De Opstapdag in Heeg was een ongekend succes! Echt honderden mensen meldden zich aan de kade voor een  tochtje met één van de boten. De eerste 8 toeristen stonden klokslag 10.00 uur op de kade, het was echt druk! Gelukkig hadden wij de Palingaak waar op een gegeven moment maar liefst 48 mensen tegelijk opstapten.‘

De insteek is om meer enthousiasme voor de Friese watersport te creëren. Dit jaar viel het met name op dat er niet alleen Friezen op de Opstapdag zijn afgekomen, maar dat er ook veel mensen uit andere regio’s in Nederland zijn opgestapt. Een aantal toeristen is speciaal voor dit evenement naar Friesland gekomen, het andere deel bestaat uit de toeristen die al in Friesland verbleef (de verblijfstoerist). De organisatoren hebben aangegeven dat met name de Facebook-campagne, de goed bekeken Evenementenpagina op Friesland.nl en de doorverwijzing naar vareninfriesland.nl voor veel animo hebben gezorgd. Daarnaast wordt er momenteel reclame voor de Friese watersport gemaakt middels een abri-campagne op de grote Nederlandse NS-stations.

De Opstapdag is een initiatief van de stichting Varen in Friesland. De marketing en communicatie is in samenwerking met Merk Fryslân gerealiseerd.